Cudzinci majú nárok na časť nášho bohatstva. Známy americký miliardár má na migrantov úplne odlišný názor ako Trump

    0
    Miliardár Warren Buffett (Autor: TASR)

    Už 86-ročný rodák z Nebrasky a zakladateľ známeho konglomerátu Berkshire Hathaway sa každoročne vo svojom liste pre  akcionárov vyjadruje k rôznym témam, pričom nie vždy musí byť v centre Buffettovho záujmu výhradne podnikanie.

    Rokmi sa  jeho výročné ´zhrňujúce´ listy stávali čoraz populárnejšími a dnes už sú prakticky povinnou jazdou pre veľké médiá po celom svete. 

    Toho roku sa Buffett dotkol aktuálnej témy migrácie, respektíve migrantov ako takých. 

    „Američania skombinovali ľudskú dômyselnosť, trhový systém, ako aj vlnu talentovaných a ambicióznych migrantov vedno s právnym poriadkom na dosiahnutie blahobytu, o ktorom naši praotcovia ani nechyrovali,“ napísal okrem iného Buffett, pričom časť jeho výrokov citoval vo svojom článku napr. aj denník Washington Post.  

    Buffettove slová sú  vo veľkom nesúlade so všeobecnými názormi úradujúceho prezidenta USA Donalda Trumpa. Samotný Buffett sa počas prezidentskej kampane netajil otvorenou podporou a sympatiami k politike Hillary Clintonovej.

    A ako ešte Buffett spomína vo svojom 27-stranovom liste akcionárom, tvrdá práca migrantov a prehlbovanie bohatstva krajiny si zaslúži aj recipročnú akciu zo strany adoptovanej vlasti.

    „Samozrejme, cudzinci majú nárok na skromnú porciu nášho bohatstva. Tieto majetky sú však čo do dôležitosti zanedbateľné v rámci našej konečnej účtovnej bilancie,” dodáva jeden z najbohatších mužov planéty.  

    Len pre zaujímavosť, na Buffettov majetok, ktorý odhadol prestížny magazín Forbes na sumu takmer 61 miliárd dolárov sa ´nechytá´ ani Trump.

    Súčasný šéf  Bieleho domu sa môže oproti Buffettovi pochváliť „len“ sumou okolo 3,7 miliardy dolárov. 

    - Reklama -