Čo nám môžu utečenci vziať? Prečítajte si názor komentátora

    0
    Ilustračné foto: utečenci (Autor: SITA)

    Podľa Zola Mikeša z portálu Aktuality.sk by pre Slovensko mohli byť moslimskí migranti dokonca aj prínosom. Podľa neho sem však utečenci nemajú chuť prísť a už vôbec nie zostať natrvalo žiť. „Keď je na Slovensku tak blivno, že žiaden migrant tu nechce zostať, tak z toho predsa zároveň vyplýva, že príchodom migrantov niet ani moc čo stratiť. Naopak, utečenci – aj tí moslimskí – by nás mohli svojím príchodom v mnohých oblastiach obohatiť,“ myslí si.

    Pochody za život nemajú šancu na úspech

    Vo svojom komentári pokračuje porovnaním prístupu k deťom v moslimských krajinách a na Slovensku. „Tie sú v moslimských krajinách to najcennejšie, lebo predstavujú pokračovateľov rodu. Pochody za život by v moslimských krajinách nemali proste šancu uspieť – ale nie preto, že by ich organizovali kresťania. Tam totiž problém s interupciami temer neexistuje a ani antikoncepcia, ďalší strašiak mnohých účastníkov našich pochodov, nie je v živote moslimov tak rozšírená, ako u nás,“ píše.

    Úcta k seniorom a nulová korupcia

    Podľa Mikeša sa od moslimom veru máme čo učiť aj v pohľade na seniorov. „Človek nie je pre nich niečím, čo zavadzia, ale skutočnou studnicou múdrosti. Odložiť ho do domova seniorov – nič také napríklad v Afganistane, samozrejme, ani neexistuje – je niečo nepredstaviteľné,“ uvádza.

    Okrem toho sa komentátorovi páči aj nulová korupcia v oblastiach s kmeňovou kultúrou, ktorej vládnu moslimskí starešinovia. „Keďže všetci členovia kmeňa sa osobne poznajú alebo sú vzdialení príbuzní, snaha oklamať alebo podviesť blížneho svojho je tu mimoriadne nízka. Pravdepodobnosť, že starešina urobí za úplatu nevýhodné rozhodnutie na úkor svojho kmeňa, je potom už absolútne nulová,“ tvrdí.

    Čoho sa bojíme?

    Tak čoho sa vlastne bojíme? „Snáď len nie toho, že nám tých niektorých našich politikov podporovaných pár eštébáckymi pohrobkami a niekoľkými finančnými skupinami utečenci zosadia? Či nebodaj toho, že nám svojou neúplatnosťou celý tento prehnitý systém trošku ozdravia?“ pýta sa. Odporcovia kvót majú podľa neho pravdu v tom, že na Slovensku je tak zle, že horšie to už byť ani nemôže, a preto sem vlastne ani nikto dobrovoľne nechce prísť.

    Celý komentár si môžete prečítať TU


     

    - Reklama -