Clintonová varuje pred umelou inteligenciou. Tvrdí, že na jej nástup nie je ľudstvo pripravené

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)
    Clintonová v rozhovore promujúcom jej novú knihu tvrdí, že najväčšou výzvou bude postarať sa o ľudí, ktorí prídu nástupom umelej inteligencie o prácu. Neúspešná kandidátka amerických demokratov na post prezidentky Spojených štátov sa obáva najmä o ľudí v automobilovom priemysle a varuje aj pred nástupom vozidiel, ktoré nepotrebujú šoféra. 
     
    „Znie to ako skvelý nápad. Ale čo tie milióny vodičov nákladiakov, vodičov doručovacích spoločností, taxikárov alebo aj šoférov spoločnosti Uber, čo budeme robiť s nimi, keď nebudú mať prácu? Na to sme absolútne nepripravení,“ varuje Clintonová. 
     
    Obavy má demokratka aj pred prílišným zberom dát na internete. To už pritom americké tajné služby dlhodobo robia a moderné technológie im umožňujú v tomto nastavenom trende zberu dát pokračovať. 
     
    „Čo budeme robiť, keď sme pripojení na internet a všetko, čo vieme, a všetko, čo povieme, čo napíšeme, je niekde uložené a môže to byť proti nám zmanipulované?“ obáva sa Clintonová. Len pripomeňme, že práve s únikom mailovej komunikácie a kybernetickou bezpečnosťou mala Clintonová problém, keď bola šéfkou americkej diplomacie. Nechala si totiž preposielať diplomatické depeše a utajované správy domov. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -