Clintonová je fakt sviňa. Merkelová, to radšej ani nepíšte, čo si myslím. Žiadna budúcnosť nebude, Európa podľahne, súdi slávny žid z Prahy

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Úvodom sa Günsberger vyjadril k akcii protiislamistu Martina Konvičku minulý týždeň na Staromestskom námestí. Podľa jeho slov Konvička svojou hrou na útok Islamského štátu napáchal škody. „Mne totiž volajú ľudia, že chcú stornovať zájazd do Prahy, lebo v New York Times písali, že v Prahe útočili vojaci ISIS. Ja im hovorím, že to je lož, že tam písali, že išlo o falošný útok. To už ale nikto nečíta. Keď to vezmeme do absurdna, tak je schopný poškodiť cestovný ruch, čo si myslím, že mu vôbec nenapadlo. Im vôbec podľa mňa nezíde na um, čo môžu spôsobiť,” dodal muž, ktorý sám zo svojej reštaurácie bežal na miesto.

    „Keby sa tam naozaj niečo dialo, poslal by som signál, aby všetci zavreli reštaurácie, židovskú obec, synagógu, cintorín, butiky. Jednoducho by sme celú štvrť evakuovali. Vždy totiž automaticky počítame s tým, že útok smerujú na nás. To je ten dôvod, prečo som tam bežal,” poznamenáva Günsberger k „divadelnej akcii“ konvičkovcov. V židovskej štvrti majú podľa jeho slov systém včasného varovania a bezpečnostného opatrenia. Funguje vraj dlho, akurát sa s rozvojom technológií vylepšuje.

    Deväťdesiatdeväť percent trestných činov sa spácha nelegálne držanou zbraňou

    Günsberger sa netají, že nosí zbraň. Podľa jeho slov je hustota ľudí so zbraňou v židovskej štvrti pomerne vysoká. So sprísnením zákona o držbe strelných zbraní tak nesúhlasí. „Uvediem príklad z Izraela. Tam, keď sa stane teroristický útok nožom na ulici, keď útočník niekoho pobodá, nedajbože, zabije, v okamihu je tam sedem osem aktívnych držiteľov strelnej zbrane a toho človeka zabijú. Ten človek nemá šancu ublížiť nikomu ďalšiemu. V Nice ten človek zabil viac ako osemdesiat ľudí, než sa im ho podarilo zastaviť. Pokiaľ ale nemáte ozbrojených ľudí, nemá ho kto zastaviť. Musíte čakať na políciu, čo môže trvať dlhé minúty vo chvíli, keď ide o sekundy. Potom umierajú ľudia. Som presvedčený, že 99 % trestných činov sa spácha nelegálne držanou zbraňou. Pravidlá musia byť, ale rozhodne by som neobmedzoval držanie zbraní. Naopak to nahráva gaunerom,” domnieva sa.

    Následne sa Günsberger vyjadril aj k bezpečnosti. On sám ani židovská komunita sa bezpečne necíti. „Bohužiaľ, tá historická skúsenosť, že oni primárne útočia na židovské ciele, je daná. Rozhodne to nie je pre spoločnosť. Nebezpečenstvo nezaznamenávame od miestnych občanov. Problém je v tom, že žijeme v globálnej Európe, neexistujú žiadne hranice a je jedno, či sa útočí v Paríži, Bruseli, alebo v Prahe,” domnieva sa. V Prahe sa podľa neho tiež stane teroristický útok, len sa nevie kedy.

    Hlavný problém je islam, nie migračná kríza

    Hlavným súčasným problémom je podľa jeho názoru islam, nie migračná kríza. „Keby sem utekalo 10-tisíc Ukrajincov, Španielov, Talianov, nie je problém. Keď sem bude utekať 20-tisíc Vietnamcov, tak bude možno problém s kriminalitou pre mafiu, ale kriminalita je kriminalita. Tá spoločnosť zas tak neohrozuje. Kriminálnici väčšinou vraždia kriminálnikov a nevyhadzujú do vzduchu metro. Ten problém je v tom, že utekajú moslimovia, ktorí majú hodnoty, ktoré nebudú pre Európu meniť, čo ja zase chápem,” povedal. Utečencov z vojnových oblastí vníma ako chudákov, ale vidí zároveň problém v ich kultúre. „A vždy prežije tá tvrdšia kultúra a rozhodne to nebude tá európska,” uviedol. Celá situácia podľa jeho názoru sa skončí vojnou. „Žiadna budúcnosť nie je. Je konečná,” povedal so slovami, že židia tu neprežijú. „Židovská obec sa skladá z preživších. Tu čoskoro nikto nezostane. Dávam tomu 15 rokov,” myslí si.

    Ak odniekiaľ utekajú židia, tá krajina je v riti

    „My potrebujeme žiť komunitný život. A naše židovstvo sa tu nedá žiť. Deti musia mať kamarátov. Po revolúcii sa to trošku zmohlo, ale už to tu zas upadá. Ďalšia vec je bezpečnosť. Všetci židia z Francúzska utekajú. Vlani som tu mal kamaráta z Paríža, veľmi úspešného obchodníka s potravinami. Povedal by som, že tam má monopol. A on mi povedal, že sa sťahuje s rodinou do Izraela, lebo sa každý deň boja, či sa mu deti vrátia živé zo školy, alebo nie. A ak odniekiaľ utekajú židia, tá krajina je v riti. Utekajú z Francúzska, Belgicka, Holandska a teraz začínajú utekať aj z Anglicka,” dodal Günsberger.

    Záverom sa Günsberger vyjadril k americkej politike a k nemeckej kancelárke Angele Merkelovej, ktorá pred niekoľkými dňami navštívila Česko. „To je parádna frajerka. Radšej ani nepíšte, čo si o nej myslím. Jednoducho nezvládla situáciu. A zase to súvisí so židmi. Oni majú stále výčitku, čo židom urobili, a teraz sa snažía ukázať, že oni sú tí humánni. Nevedia ísť stredom. Nemci sú vybavení. Nemajú na to ekonomicky ani ľudsky. Je to veľký škandál,” dodal.

    A čo teda prezidentské voľby v USA? Günsberger by volil podľa svojich slov magora, republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa. „Pretože ona, Hillary Clintonová, je fakt sviňa. Ju nikdy,” povedal rázne s tým, že ona nechala už umrieť veľa ľudí.

    Pôvodný text TU

    - Reklama -