Clintonová aj Trump podporujú toho istého svetového lídra. Neuveríte koho

    0
    Hillary Clintonová a Angela Merkelová (2014) (Autor: TASR)

    Clintonová ocenila Merkelovej neoblomný postoj v čase, keď  to mala podľa nej mimoriadne ťažké. „Jedným z mojich obľúbených (politikov) je Angela Merkelová, pretože podľa mňa bola obstála ako výnimočne silný líder v ťažkých časoch, ktoré Európa zažíva, a ktoré majú očividný dosah aj na zvyšok sveta a predovšetkým na našu krajinu,“ citoval Clintonovú denník Politico.

    Migračná politika vlády Angely Merkelovej je však terčom kritiky voličov a odrazilo sa to aj na volebných výsledkoch v krajoch, ktoré neboli pre kresťanských demokratov práve optimistické. Merkelovej strana stratila časť podpory práve preto, že otvorila dvere migrantom. „Jej vodcovstvo a pripravenosť v európskej kríze a jej statočnosť čeliť utečeneckej kríze sú niečo, čo ma očarilo,“ uviedla Clintonová na adresu nemeckej kancelárky.

    Demokratka zaspomínala na to, že sa s Merkelovou pozná od 90. rokov. „Strávila som s ňou veľa času a dúfam, že budem mať príležitosť s ňou v budúcnosti znova spolupracovať,“ skonštatovala Clintonová.

    Pozoruhodné je v tomto prípade to, že Angelu Merkelovú si za svojho najobľúbenejšieho svetového politika vybral aj Clintonovej súper v boji o Biely dom, republikán Donald Trump. Napriek tomu, že Trump počas svojej kampane niekoľkokrát slovne napadol migračnú politiku Merkelovej, teraz tvrdí, že obdivuje jej schopnosti ako svetového lídra, ale dodáva, že z jej prístupu k migrantom je stále sklamaný.

    Celý text v angličtine nájdete TU

    - Reklama -