Chytanie kaprov, vychádzka do lesa, skialpinizmus, ale aj kupovanie darčekov na poslednú chvíľu. Vianočné pikošky z prostredia slovenských politikov

    0
    Vianoce (Autor: pixabay.com)
    Tak ako viacerí, ktorí majú to šťastie, aj politici prežívajú vianočné sviatky v kruhu rodiny a svojich najbližších. Prezident nie je výnimka. „Už len deň a najkrajšie sviatky roka máme zase tu!“ napísal Andrej Kiska včera večer na svoj facebookový profil. Nešlo o nič politické, pochválil deti za pomoc pri zdobení stromčeka a skonštatoval, že čím je starší, „tým sú Vianoce jednoduchšie“. Väčšina zo stoviek komentárov pod jeho statusom je pochvalná, ale dosť je takých, ktoré prezidenta odsudzujú. 

    Popriať ľuďom „šťastné a veselé“ nezabudol na sociálnej sieti ani predseda národnej rady Andrej Danko (SNS), ktorý sa veľmi nerozpisoval. „Priatelia, najmä pokojné sviatočné dni Vám prajem, plné lásky a rodinnej pohody,“ napísal Danko na svojom facebookovom profile

     
    Minister školstva Peter Plavčan vraj pravidelne nakupuje darčeky až na poslednú chvíľu, teda na Štedrý deň predpoludním. „Využívam to, že niektoré obchodné domy sú otvorené do 12.00 h, žiaľ, vždy mi to vyjde na poslednú chvíľu,“ uviedol šéf rezortu školstva pre TASR. 
     
    Podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini sa deň pred Štedrým večerom na sociálnej sieti pochválil svojim vlastnoručným „úlovkom“ kaprov na sviatočnú večeru. Nechýbala séria fotografií s kaprom v rukách a stromčekom v pozadí. „Kapre sú chytené. Bez nich by som si Vianoce ani nevedel predstaviť. Prajem Vám všetkým pokojné a požehnané sviatky! A pozor na kostičky,“ napísal slovenský digitálny líder v statuse prekladanom „smajlíkmi“. 
     
    Poslanec strany SaS Martin Poliačik bol na Štedrý deň predpoludním na zdravotnej prechádzke v zasneženom lese na Peknej ceste v bratislavských Krasňanoch. Na Facebook zavesil interaktívnu fotografiu s komentárom, že „v lese je rozprávkovo“. 
     
     
    Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák v oficiálnom vyjadrení pre TASR uviedol, že „prepadol skialpinizmu“ a pôjde po Vianociach do Tatier. Vo svojom štedrovečernom želaní okrem iného uviedol, že sa podľa neho „vianočná atmosféra vytráca z našej spoločnosti, je tu priveľa agresivity a zloby, priveľa nenávisti, má to rastúcu tendenciu“ a to u neho vyvoláva vraj obavy. Aj na Facebooku Lajčák priznal, že sa končí „neľahký rok“ a že ho „znepokojuje, že sa stále viac vytráca dobro, pribúda zloba, nenávisť, povrchnosť“.
     
    Šéf rezortu kultúry Marek Maďarič vidí hodnotu Vianoc v „tradíciách, radosti, že si možno opäť zopakovať rituály, ktoré sa dedia z generácie na generáciu“. Minister sa chce venovať na Vianoce rodine. „Budú úplne tradičné, budeme si doma užívať pohodu a to, že sa môžeme venovať sebe, k tomu stromček, darčeky, dobré jedlo, všetko, čo k Vianociam patrí,“ prezradil. 
     
    V mimoriadne pobožnom duchu pozdravil používateľov Facebooku na Vianoce predseda Ľudovej strany Naše Slovensko Marian Kotleba. „Nech je sláva Bohu na výsostiach a na zemi pokoj ľuďom dobrej vôle,“ ukončil Kotleba vianočné prianie v mene celej ľudáckej strany. 
     
    Predseda KDH Alojz Hlina sa na sviatky už tradične vybral na rodnú Oravu. „V tom som ultrakonzervatívny. Trávim Vianoce tak, ako sa na Orave majú Vianoce tráviť. Takže u nás máme oravské Vianoce,“ povedal pre TASR. Hlina uviedol, že polnočná svätá omša je pre neho „neodmysliteľnou súčasťou“ sviatkov. 
     
    - Reklama -