Chránil kamarátku pred sexuálnym útokom, tak dostal ranu do chrbta a srdca. Zúfalí rodičia 15-ročného chlapca obviňujú krajinu i médiá zo zbabelosti

    0
    Arminasan Pileckas (Autor: Facebook)

    Švédska polícia sa zase vyznamenala. Po tom, čo vyplávali na povrch utajované sexuálne násilné činy v Štokholme zo strany „arabských“ imigrantov, si švédski strážcovia zákona opäť dávajú načas s vyšetrením ďalšieho ohavného činu.

    Podľa dostupných informácií mal 15-ročný Arminas chrániť svoju spolužiačku pred sexuálnym útokom, pričom ho migrant sýrskeho pôvodu pichol najskôr do chrbta a potom do srdca. Mladík zraneniam podľahol.

    Krytie zločinu zo strany vlády a médií

    Celá udalosť sa odohrala ešte koncom decembra, keď dievčinu ráno po ceste do školy obkľúčili asi piati mladí muži arabského výzoru. Tí ju údajne vtiahli do auta a tam jej zaviazali oči. Švédske médiá o udalosti neinformovali a ignorovali ju aj vo zvyšku Európy, čo otec obete považuje za krytie zločinu zo strany vlády a médií. Rodičia 15-ročného Arminasa Pileckasa teraz obviňujú Švédsko a švédske médiá zo zbabelosti informovať o hrozbách, ktoré predstavujú migranti a zo zatajovania vraždy jeho syna. Päťnásťročný mladík Arminas Pileckas žil vo Švédsku so svojimi rodičmi, ktorí pochádzajú z Litvy. 

    Otec obete v rozhovore pre litovské noviny povedal, že vo Švédsku sa nikto ani len neobťažoval s ním urobiť rozhovor, naopak všetko sa snažili udržať v tajnosti. Zatiaľ čo rovnaké švédske médiá sa ponáhľali urobiť rozhovor s otcom vraha. Dodal, že v Litve sa o problematike s migrantmi živo a otvorene diskutuje, no vo Švédsku je to presne naopak.

    Rozhovor s otcom vraha

    Tento týždeň tradičné ľavicové noviny Aftonbladet zverejnili rozhovor s otcom 14-ročného vraždiaceho migranta, ktorý svojho syna vykreslil ako obeť, ktorá sa len bránila šikanovaniu. Informáciu, že jeho syn sa mal pokúsiť znásilniť spolužiačku razantne poprel. Denník nevysvetlil, či je údajne šikanovanie dostatočný dôvod na vraždu, ani nedal priestor napadnutému dievčaťu, ktoré Arminas chránil. Arminasov otec označil správy vo švédskej tlači o jeho synovi, že je tyran, za nehorázne lži.

     „Bol pracovitý, veselý a mal veľa švédskych priateľov. Všetci ho milovali,“ povedal o mŕtvom synovi  Arminas. V najjužnejšej švédskej provincii v Skåne, kde sa skutok odohral, to vraj nebol prvý pokus o znásilnenie. Šokujúce je, že ešte pred niekoľkými mesiacmi tam už došlo k útoku na mladé dievča, polícia však nevyšetrila nič… V minulom roku utečenci zaútočili zas na iného Litovčana, ktorý bol na prechádzke so psom. Otcove slová o synovej dobrote potvrdili aj jeho spolužiaci. „Šíril radosť ľuďom naokolo. Bol milý a láskavý. Vedel rozosmiať celú triedu.” Hovorca polície sa na margo prípadu vyjadril, že v súčasnosti sa prípad vyšetruje a snažia sa poskladať, čo sa presne stalo v škole.

    Sýrsky migrant dobodal spolužiaka, ktorý chránil kamarátku pred znásilnením. (Zdroj: YouTube.com)

    - Reklama -