Chmelárovo zdesenie z Trumpa: Behajú mi po chrbte zimomriavky, keď si uvedomím, že takýto človek má v rukách jadrový kufrík

    0
    Americký prezident Donald Trump reční v Palm Beach. (Autor: TASR)

    Na svojom Facebooku zverejňuje Chmelár pravidelne komentáre, respektíve statusy týkajúce sa aktuálnych tém. Tentokrát si „posvietil“ na úradujúceho prezidenta Spojených štátov.

    Trumpovo hodnotenie začína politický analytik jeho pozmeneným názorom na NATO po tom, ako sa americká hlava štátu stretla s generálnym tajomníkom Severoatlantickej aliancie Jensom Stoltenbergom. Trump si totiž už nemyslí, že NATO je zastaralá organizácia.

    „Podobne Trump zmenil názor aj na to, že netreba bombardovať Sýriu (dnes v nej vidí hrozbu číslo jeden). Podobne zmenil názor aj na Čínu ako finančného špekulanta (dnes povedal, že ním nie je). Podobne zmenil názor aj na stavanie múru na hraniciach s Mexikom (dnes jeho minister vnútra tvrdí, že výstavba tohto múru je nepravdepodobná),“ začal rozvíjať všetky Trumpove názorové ´otočky´ Chmelár.

    Najhoršia je podľa Chmelára impulzívnosť v rozhodovaní 45. amerického prezidenta. Práve tento povahový rys je pre vrcholového politika značne nežiaduci. Na dôvažok aj samotný Donald Trump potvrdil, že je ´veľmi inštinktívny človek´.

    „Neviem ako vám, priatelia, ale mne behajú po chrbte zimomriavky, keď si uvedomím, že najmocnejší muž planéty rozhoduje o najdôležitejších otázkach sveta impulzívne a že práve takýto človek má v rukách jadrový kufrík,“ neskrýva svoj strach Eduard Chmelár, podľa ktorého je Obamov nástupca nebezpečný, no požadovaná reakcia z externého prostredia neprichádza.

    „Donald Trump je nebezpečný človek, no ešte nebezpečnejšie je, že väčšina európskych lídrov, politických analytikov a novinárov je ochotných zachovávať k nemu lojalitu podriadených,“ zakončil Chmelár trpko svoj komentár.

    - Reklama -