Chmelárov odkaz opozícii: To vaše kvílenie a silné slová… Fico s Bugárom ukázali, ako sa robí politika. Či sa vám to páči alebo nie, šachmat!

    0
    Eduard Chmelár (Autor: Reprofoto/Facebook:Eduard Chmelár)
    Podľa analytika súčasná opozícia nedozrela na to, aby mohla na Slovensku vládnuť. Chmelár o tom píše v statuse na svojom oficiálnom facebookovom profile. Analytik sa netají tým, že zvažuje kandidatúru na prezidenta, ale od vraždy novinára Jána Kuciaka, ktorému prednášal na vysokej škole, sa Chmelár zaoberá skôr aktuálnymi politickými témami a neopomenul ani veľké rošády vo vládnej koalícii v podobe výmeny premiéra. 
     
    Most-Híd, ktorý chcel rokovať o predčasných voľbách, inak by odišiel z vlády, nakoniec zvolil tretiu možnosť a tou je rázna rekonštrukcia vládneho kabinetu v podobe výmeny premiéra. Demisiu ponúkol Fico na včerajšej (14. 3.) tlačovke a mnohým týmto krokom vyrazil dych. Chmelár však píše, že Fico s Bugárom ukázali, ako sa robí politika. 
     
    „Všetko to kvílenie, zdesenie, šok a prekvapenie, všetky tie silné slová o zradcoch, bezcharakternosti a pocitoch dávenia, ktoré sa rozliali po Facebooku, sú len tragikomickou ukážkou a vysvetlením toho, čo tu dva týždne hovorím, že opozícia je na vládnutie nezrelá,“ myslí si Chmelár. 
     
    Opozícia si od analytika vyslúžila kritické slová. „Kým opoziční lídri kričia na tlačovkách, dovolávajú sa ulice, pokúšajú sa o pseudorevolučné frašky a prvoplánovo až exhibicionisticky predvádzajú svoje svaly, Fico s Bugárom (ten tretí sa pri stolčeku len zaúčal) nám ukázali, ako sa robí politika. Či sa vám to páči alebo nie: šachmat,“ píše analytik. 
     
    Chmelár dodáva, že podľa neho je odchod Fica z funkcie premiéra správny. „Ak chcete v politike uspieť, musíte sa správať ako hráč a nie šašo z púťovej atrakcie. Je správne, že Robert Fico odchádza, Slovensku už nemá čo ponúknuť. Ale vyhrocovať politický konflikt aj naďalej môže byť nebezpečné nielen pre stabilitu, ale aj pre celistvosť slovenskej spoločnosti,“ uzatvára Chmelár s tým, že nové informácie prinesú nasledujúce dni. 
     
    - Reklama -