Chlapcovi odsekli končeky prstov a ukrižovali ho. Ženy znásilnili, odsekli im hlavy. Kresťanov mučili, pretože nechceli prijať islam. Vitajte v Islamskom štáte

    0
    Islamský štát (Autor: repro youtube, mg)

    Tento krvavý incident sa do médií dostal vďaka humanitárnej organizácii Christian Aid Mission. Jej pracovníci sa o udalosti dozvedeli pri práci v teréne. K verejnej poprave dvanástich kresťanských Sýrčanov došlo podľa slov príbuzných zavraždených ľudí v nemenovanej dedine blízko mesta Aleppo. Začiatkom augusta prišli do dediny bojovníci Islamského štátu a zajali tunajších kresťanov, ktorých chceli následne pod hrozbou násilia prinútiť, aby prestúpili na islam. Dvanásťročného chlapca si vybrali preto, že to bol syn vodcu kresťanskej komunity. Okrem postupného odsekávania končekov prstov ho islamskí radikáli aj mučili a bili. Rovnaký osud postihol pred očami celej dediny aj jeho otca. Nakoniec boli otec so synom a ďalšími dvoma mučenými mužmi verejne ukrižovaní.

    Celý článok v angličtine si môžete prečítať TU

    Radikáli ešte v ten istý deň verejne mučili ďalších osem kresťanov, ktorí tiež odmietli konvertovať na islam. Boli medzi nimi aj dve mladšie ženy, ktoré údajne znásilnili priamo pred davom zhromaždených ľudí. Celú skupinku ôsmich kresťanov po mučení a znásilnení verejne sťali a ich mŕtve telá zavesili na kríž. Podľa očitých svedkov sa všetci pred svojou krutou smrťou nahlas modlili. „Keď človek vidí také barbarstvá, je to ako vrátiť sa o tisíc rokov naspäť. Myslím si, že máme do činenia s fanatikmi, proti ktorým musia blednúť závisťou aj nacisti. Oni úplne stratili úctu k ľudskému životu. Domnievajú sa, že robia správnu vec a s ohľadom na ich náboženstvo na tom nevidia nič zlé,“ odsúdil spáchané zverstvá Patrick Sookhdeo, medzinárodný riaditeľ organizácie Barnabas Fund, ktorá poskytuje pomoc sýrskym kresťanom.

    - Reklama -