Chlapci a dievčatá z opozície, na Fica nemáte, vy nie ste rovnaká liga ani rovnaká divízia, hráte úplne iný šport. Mali by ste sa od neho učiť, odkazuje smerák

    0
    Ľuboš Blaha (Autor: TASR)

    Blaha na sociálnej sieti pripomenul svoje dávnejšie vyjadrenie na adresu svojho straníckeho šéfa Roberta Fica, o ktorom svojho času povedal, že premiér je „osobnosť, aká sa na slovenskej politickej scéne objaví raz za generáciu“. Podľa smeráka nemusí človek milovať premiéra na to, aby videl, že aktuálna kríza potvrdila jeho slová z minulosti.

    „Ako politik prevyšuje všetkých ostatných straníckych lídrov na Slovensku, asi ako Ronaldo prevyšuje zvyšok portugalskej futbalovej reprezentácie,“ píše Blaha o premiérovi. Podľa poslanca známeho svojimi výrazne ľavicovými postojmi sa môže opozícia od Fica len učiť, ako sa robí politika.

    Podľa Blahu urobil premiér správnu vec, keď po široko medializovanej kauze okolo prerozdeľovania eurofondov na vedu a výskum vyzval na odchod ministra školstva. Fico sa vraj zachoval zodpovedne a tak, aby zachoval celistvosť vlády.

    „To najlepšie, čo dnes môže urobiť opozícia, je zobrať perá, poznámkové bloky, zvýrazňováky a hektolitre kávy, na pár rokov sa posadiť na zadok a učiť sa od neho, ako sa robí politika. Učiť sa, učiť sa, učiť sa…“ radí Blaha „po leninsky“ opozícii.

    Takéto rady však zrejme na úrodnú pôdu nedopadnú vzhľadom na to, že politika Smeru-SD pod vedením Roberta Fica je zo strany opozície dlhodobo terčom kritiky.

    Chlapci a dievčatá z opozície

    Fico vraj podľa Blahu „úplne vygumoval“ opozíciu. „Už len tu nejakí Galkovia len tak zotrvačne havkajú, kňučkajú a vlastne nikoho nezaujímajú,“ útočí smerák na podpredsedu opozičnej SaS. Blaha vraví, že politici musia byť zodpovední vo vyhláseniach, ktoré dajú von. Vláda však napriek všetkému ide ďalej a podľa smeráka si najviac vydýchla opozícia.

    „Z nich (z opozície) úplne srší, akí sú nepripravení stať sa alternatívou a ako sa boja, že by, preboha, museli prestať myslieť na svoje stranícke záujmy a začať myslieť na záujmy štátu. Oni to jednoducho nedokážu. Ak chcú proti Ficovi stavať Remišové či Galkov, tak ten bude vládnuť ďalších dvadsať rokov,“ myslí si Blaha.

    V krátkom komentári, ktorý sa objavil na sociálnej sieti v stredu večer, keď už bolo jasné, že Plavčan na ministerstve školstva skončil, Blaha tvrdí, že „bude len dobre“, keď bude stáť na čele Slovenska „skúsený a realistický politik, ktorý dovidí niekoľko ťahov dopredu“. Tým politikom nemá byť nikto iný než súčasný premiér.


    Robert Fico je podľa Blahu „na Slovensku medzi slovenskou politickou elitou jediný“, kto dokáže vidieť niekoľko ťahov dopredu. „Chlapci a dievčatá z opozície, nemáte naňho, vy nie ste rovnaká liga ani rovnaká divízia, vy vlastne hráte úplne iný šport,“ parafrázuje Blaha známy výrok z kultového akčného filmu 90. rokov Pulp Fiction.

    Čo na to opozícia?

    Keďže vo svojom facebookovom statuse poslanec Blaha nepriamo spomína aj svojich parlamentných kolegov Veroniku Remišovú (OĽaNO) a Ľubomíra Galka (SaS), dali sme priestor aj im, aby sa k útoku svojho parlamentného kolegu vyjadrili.

    Poslanec a podpredseda SaS Ľubomír Galko pre Parlamentné listy povedal, že je presvedčený o tom, že „nikdy nenastane situácia, aby sa niekto príčetný chcel niečo učiť od Roberta Fica“. Saskár si nedával servítku pred ústa a povedal, čo si myslí o vyjadreniach poslanca Blahu smerom k opozícii.

    „Od neho (Fica) sa dá naučiť jedine rozkrádať Slovensko a rozobrať ho až do najposlednejšieho šróbika, takže neverím, že by sa niekto príčetný chcel od Roberta Fica učiť, ako sa má spravovať Slovensko,“ povedal Galko pre PL.

    Súčasnú vládnu koalíciu označil podpredseda SaS za „najkorupčnejšiu, akú Slovensko malo“, a ohodnotil aj dianie okolo odchodu ministra školstva Petra Plavčana. Ten podľa Galka nič nevysvetlil. „To, že nie je ministrom, je úplne v poriadku, to už sa malo stať dávno,“ myslí si saskár.  Nádej na zmeny v rezorte školstva však nevidí. Zmeny podľa neho nastanú, až keď súčasná koaličná vláda skončí.

    Parlamentné listy sa poslanca pýtali aj na pravdepodobnosť predčasných volieb, ale tá je aj podľa Galka len veľmi malá. „Myslím si, že SNS zrazí opätky a dohodnú sa, aby mohli ešte dva a pol roka kradnúť, lebo nič iné sa momentálne nedeje, len to, že sa rozkráda republika, eurofondy a bohviečo všetko ešte, o čom ani len nevieme. Čiže môj osobný názor je, že budú v takomto zlodejskom režime fungovať až do ďalších volieb,“ povedal Galko pre PL.

    Snažili sme sa získať aj reakciu poslankyne Veroniky Remišovej. Tá však bola zaneprázdnená a povedala nám, že komentovať vyjadrenie parlamentného kolegu Ľuboša Blahu bude, až keď uvidí text, v ktorom ju nepriamo spomína. Na odpoveď zatiaľ čakáme, článok potom budeme aktualizovať o reakciu poslankyne hnutia OĽaNO.

    - Reklama -