Chlapče, mierni sa, napomínajú Emmanuela Macrona. Malomeštiaci, odvrkol kandidát

    0
    Francúzsky prezidentský kandidát Emmanuel Macron a jeho manželka Brigitte (Autor: TASR)

    Napríklad podpredseda Národného frontu (FN) Florian Philippot Macrona skritizoval. Podľa jeho slov si je príliš istý a pôsobí arogantne. „Akoby hlasy Francúzov neboli dôležité a prieskumy už rozhodli,“ podotkol Philippot. Predsedníčka FN Marine Le Penová by mala podľa prieskumov získať v druhom kole nižší počet hlasov ako Macron.

    Na umiernenosť vyzval Macrona, ktorý oslavoval až do nočných hodín, aj bývalý starosta Nice Christian Estrosi. „Vyzerá to, akoby už bolo rozhodnuté, ale nie je,“ povedala potom niekdajšia podpredsedníčka Republikánov Nathalie Kosciusková-Morizetová.

    Macron však svoje oslavy háji, uviedol, že to bol preňho úprimný okamih. „Nepotrebujem lekcie parížskych malomeštiakov,“ podotkol.

    Kritiky sa však dočkal aj od svojej súperky Le Penovej, hoci z iného rangu. Podľa nej totiž Macron nemá žiadny plán, ako ochrániť francúzsky ľud pred nebezpečenstvom islamizmu. Le Penová sa teraz podľa všetkého bude snažiť aj o kompromisné postoje, aby v druhom kole získala širšiu podporu.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -