Chcú, aby sa občania zasa báli a aby sme svoj hnev nosili v sebe a neorganizovali sa. Sulík tvrdí, že Fico zastrašuje

    0
    Richard Sulík (Autor: TASR)

    “Neštítia sa ničoho, len aby dosiahli svoj cieľ. A to zastaviť vlnu nespokojnosti a pobúrenia ešte predtým, ako vyjde na námestia. Chcú, aby sa občania zasa báli a aby sme svoj hnev nosili v sebe a neorganizovali sa,” povedal Sulík. Podotkol, že zasadnutie rady malo byť skôr a nie robiť ho niekoľko hodín pred protestmi.

    Ohľadom dlažobných kociek pred Úradom vlády SR, na ktoré premiér upozornil, uviedol, že by slušní ľudia neboli niečoho podobného schopní. “Neverím, že slušní ľudia, ktorí dôjdu prejaviť svoj názor, ktorí dôjdu prejaviť to, že sú nespokojní s tým, v akom štáte žijeme, že tam teraz budú hádzať kockami. Lebo si všetci plne uvedomujú, že nakoniec sa to obráti proti slušným ľuďom,” povedal Sulík s tým, že nevidí dôvod komentovať, čo Fico povie.

    Šéf SaS je zároveň presvedčený, že bezpečnostné zložky mali dostatok času pripraviť sa na podvečerné zhromaždenie. “Očakávam, že každého jedného, ktorý bude hádzať, ktorý len chytí kocku do ruky, stiahnu z obehu,” doplnil Sulík.

    Po rokovaní Bezpečnostnej rady SR premiér vyhlásil, že v súvislosti s piaktovými zhromaždeniami má rada informácie, ktoré hovoria o vysokej pravdepodobnosti rôznych konfrontácií a útokov na verejné budovy. Pred Úradom vlády SR mali byť pripravené podľa premiéra kopy kamenných kociek. “Ak si niekto chystá kocky, asi si nechystá pozdravné holubice,” uviedol Fico na brífingu. Rešpektuje právo občanov zhromažďovať sa, pokiaľ je to v súlade so zákonom.

    - Reklama -