Český národ má podľa europoslanca Štětinu poškodený genofond. Rusi sú vraj na tom ešte horšie

    0
    Jaromír Štětina (Autor: Hans Štembera)

    Štětina sa zaryto ohradzuje proti Putinovmu Rusku a proti komunizmu, čo je jedným z hlavných dôvodov, prečo ho tak pobúrilo Zemanovo obhájenie prezidentského úradu. „Boľševici, vyše päťdesiat rokov sa s vami bijem. Veľa bitiek som s vami prehral. Poslednou z nich je dnešné víťazstvo Miloša Zemana v prezidentských voľbách. Prídu opäť vaše lži, ohováranie, vyhrážky, oportunizmus a podvody, váš výsmech. Nebojím sa ich,“ napísal na svojom facebookovom účte.

    A dodal, že aj tak nad ním nevyhrajú.

    Zdroj: Facebook/Jaromír Štětina

    Vo chvíľach, keď vyhral Zeman, vraj Štětina dostal e-mail od Chodorkovského. „Ruské prezidentské voľby sa skončia podobne, zvíťazí Putin, Zemanov favorit. Genofond ruského národa je poškodený silnejšie ako genofond národa českého. Úcta Rusom, ktorí sa pseudodemokracii dokážu postaviť,“ uviedol v komentári.

    Zdroj: Facebook/Jaromír Štětina

    Koncom minulého roka sa Štětina na svojom twitterovom účte priznal k tomu, že sa upísal ŠtB. Svoje rozhodnutie v roku 1977 podpísať spoluprácu s komunistickou Štátnou bezpečnosťou však vysvetľuje tým, že išlo iba o trik, ktorý zachránil jeho otca a ďalších ľudí. Priznal sa k tomu po tom, ako na jeho príspevok, v ktorom informoval, že 25. decembra 1938 českí fašisti uštvali jedného z českých velikánov – Karla Čapka, zareagoval jeden z diskutujúcich s prekvapivou otázkou. „Radšej by som počul, či bol Jaromír Štětina agentom komunistickej Štátnej bezpečnosti s krycím menom Plavec, alebo nebol,“ napísal používateľ Twittera.

    Pod tou istou otázkou sa potom objavila fotografia, na ktorej je zachytený biely list papiera s textom: „Ako čsl. štátny príslušník z vlastných pohnútok sa zaväzujem spolupracovať s orgánmi ŠtB proti nepriateľom našej vlasti v zahraničí.“ A s podpisom Jaromíra Štětinu, ktorý sa teraz všetko snažil objasniť tým, že svojím činom zachránil niekoľko ľudí vrátane svojho otca, keď agentom ŠtB klamal.

    „Trik s ponukou spolupráce zachránil mnoho ľudí vrátane môjho otca. Niektorých síce predviedli na výsluch, ale nič im ŠtB nemohla dokázať. Nikdy som s ŠtB ani s jej kontrarozviedkou nespolupracoval a som na to pyšný,“ uzavrel s tým, že to nebolo ľahké odmietnuť, ale nakoniec predsa len odmietol.

    A nakoniec Štětina na svojom Facebooku zverejnil fotografiu Václava Havla so smutným odkazom: „Časy havlovského étosu sú minulosťou. Budeme teraz nejaký čas žiť pod Hradom, ktorý obsadil človek, ktorý toho nie je hoden.“ Česi sa s tým podľa neho budú musieť vyrovnať. A navrhol aj spôsob, ako to urobiť. Budúci rok vo voľbách do Európskeho parlamentu, v ktorých chce Štětina znovu kandidovať.

    Zdroj: Facebook/Jaromír Štětina

    autor: nab

    - Reklama -