Celý región je zničený, prevláda nenávisť, šialenstvo a chaos. Predtým mali stabilitu, dnes majú Ameriku, píše Blaha o Blízkom východe k výročiu 11. septembra

    0
    Dvojičky, symbol Manhattanu, zničil teroristický útok z 11. septembra 2001. (Autor: Reprofoto, Facebook)
    Pri teroristických útokoch na budovy WTC v New Yorku, od ktorých uplynulo šestnásť rokov, zahynulo takmer 3 000 ľudí. V deň výročia položil veniec na pomník obetiam prezident Donald Trump. Úprimnú sústrasť vyjadril na diaľku aj poslanec Ľuboš Blaha, aj keď svojským spôsobom, typickým pre jeho statusy na sociálnej sieti. 
     
    Ani pri smutnom výročí sa Blaha nevyhol kritike na adresu americkej vojny proti terorizmu, ktorá si po celom svete vyžiadala aj životy tisícov nevinných civilistov. „Rád by som vyjadril úprimnú sústrasť všetkým obetiam, ktorých počet sa odhaduje medzi 600-tisíc až 1 milión nevinných ľudí. Z toho zhruba 3-tisíc Američanov, ktorí zomreli priamo 11. 9. po teroristických útokoch, a potom zhruba 500 – 900-tisíc Iračanov a 100-tisíc Afgancov, ktorí zomreli na následky amerických vojen v Afganistane a Iraku, odporných dobyvačných vojen, pre ktoré bol 11. september zámienkou,“ napísal poslanec na svojom facebookovom profile. 
     
    Blaha píše, že mu je ľúto všetkých tých ľudí, ktorí prišli o život, a pripomína, že na jedného mŕtveho Američana podľa neho pripadá približne 300 mŕtvych obyvateľov Iraku či Afganistanu. „Typický imperialistický pomer. Akoby na živote jedných záležalo viac než na živote iných,“ pokračuje. 
     
    Poslanec dodáva, že vojna pokračuje a denne umierajú ľudia v Iraku, Afganistane aj Sýrii. „Celý región je zničený, prevláda nenávisť, šialenstvo a chaos. Niekoľko generácií bude trpieť, neskutočne trpieť… Predtým mali stabilitu, dnes majú Ameriku,“ konštatuje smerák. 
     
    V závere statusu Blaha menuje aj vinníkov, ktorí sú podľa neho zodpovední za konflikty, ktoré trvajú dodnes. „Nikdy nezabudnime, že 11. 9. nebol iba jedným smutným dňom svetovej histórie – tento deň plný utrpenia trvá už 16 rokov. Ľudia kvôli nemu umierajú dodnes. Umierajú kvôli Bushovi, Blairovi, Dzurindovi a ďalším monštrám, ktoré spustili a podporovali strašné vojny. Nech všetky obete terorizmu a vojen odpočívajú v pokoji,“ uzatvára Blaha. 
     
     
    - Reklama -