Bývalý siskár Tóth prehovoril! Pre Kočnera sledoval Kuciaka aj iných novinárov

    0
    Peter Tóth (Autor: Reprofoto: Youtube)

    Marian Kočner pol druha roka platil za sledovanie minimálne piatich slovenských novinárov vrátane Jána Kuciaka. Najal si na to svojho priateľa a spolupracovníka Petra Tótha, ktorý to pred necelými tromi týždňami priznal polícii. Píše o tom Denník N.

    Denník s odvolaním sa na zdroje z prostredia orgánov činných v trestnom konaní píše, že Tóth sa polícii prihlásil sám s tým, že chce svedčiť vo veci vraždy. Priznal sa vyšetrovateľom, že pre Kočnera okrem Jána Kuciaka pred vraždou sledoval aj šéfa investigatívcov Aktuality.sk Mareka Vagoviča, investigatívneho reportéra denníka Sme Adama Valčeka, reportérku Denníka N Moniku Tódovú a šéfredaktora časopisu .týždeň Štefana Hríba.

    Tisíc eur mesačne

    Zo sledovania vyhotovoval fotografie, videá, prípadne analýzy, pričom dostával od Kočnera mesačne tisíc eur. Tóth policajtom povedal, že sledovaných novinárov bolo viac, ale ďalšie mená neuviedol. Vyhlásil tiež, že o nich nezistil nič škandalózne.

    Tóth zároveň priznal, že až po zadržaní Zsuzsovej nadobudol vážne podozrenie, že za vraždou je Kočner. So Zsuzsovou údajne aj komunikoval, pričom pochopil, že je Kočnerova milenka a majú k sebe veľmi blízko. Kočner ju pravidelne finančne podporoval. Nielen peniazmi v hotovosti, ale aj posielaním na účet.

    - Reklama -