Bývalí národniari len nad Dankom krútia hlavou: Rieši primárne svoju osobu. Najprv urobí rozhodnutie, potom sa pýta. Prekvapujúci krok, zaznelo okrem iného

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    Z dlhodobého hľadiska patrí medzi najvýraznejšie postavy SNS Anna Belousovová, ktorá bola predchodkyňou Andreja Danka. Na predsednícke kreslo v SNS si sadla v roku 1999, ešte pod dievčenským priezviskom Malíková, pričom na poste skončila v roku 2003 a v strane definitívne v roku 2011.

    V každom prípade, ako povedala spomenutému denníku, Smer zažije s Andrejom Dankom ešte viacero krušných chvíľ.

    „Záujmy štátu a SNS sú pre neho sekundárnymi záležitosťami. Danko od začiatku primárne rieši svoju osobu,“ povedala Belousovová.

    A bývalá vysoká predstaviteľka SNS následne dodala: „Namiesto toho, aby odvolal ministra Plavčana za škandalózne šafárenie s eurofondmi, Danko vypovedá koaličnú zmluvu. Tým dal jasne najavo, čo sú jeho priority.“

    Bývalý podpredseda SNS Vladimír Chovan, ktorého Danko stiahol z kandidátky pred vlaňajšími parlamentnými voľbami, bol vypovedaním koaličnej zmluvy od predsedu národniarov zaskočený.

    „Odstúpenie od koaličnej zmluvy bolo prekvapujúce. Tak krátko po uzavretí by k tomu nemalo dôjsť,“ myslí si Chovan.

    Najostrejší bol spomedzi trojice respondentov nedávno politicky ´odstrelený´ Eduard Markovič. Toho Danko odstavil z postu krajského predsedu SNS v Prešovskom kraji a nahradil ho primátorom Svitu Miroslavom Škvarekom. 

    „Danko vždy urobí najskôr rozhodnutie a potom sa pýta, či to urobil dobre. Tu platí pravidlo: dvakrát meraj a raz strihaj. No on najskôr odstrihne a potom sa opýta: ´Dobre sme namerali?´ Toto sa nerobí medzi politikmi,“ vyjadril sa kriticky Markovič.

    - Reklama -