Byť v opozícii je jednoduché. My sme urobili obetu v prospech Slovenska, odkazuje Bugár voličom i oponentom

    0
    Lídri koaličných strán Andrej Danko, Robert Fico, Béla Bugár (Autor: TASR)

    Byť v opozícii je dnes podľa neho veľmi jednoduché. Opozičným predstaviteľom dnes podľa neho stačí, že všetkých obviňujú a vynášajú súdy bez dôkazov. Nemať zodpovednosť je podľa Bugára jednoduché. Poukázal na odchody v opozícii. S politikou súčasnej opozície Most-Híd nesúhlasí. Bugár zdôraznil, že pre jeho stranu je podstatné prinášať riešenia pre právny štát, rozvoj regiónov a ochranu práv menšín.

    Na otázky, či je spokojný s výsledkami vlády v kontexte daňovej kauzy podnikateľa Ladislava Bašternáka, ktorá sa podľa opozície týka aj ministra vnútra Roberta Kaliňáka, Bugár priamo neodpovedal. “Som spokojný s naším účinkovaním v tejto vláde,” opakoval.

    Ministri Mosta-Híd Lucia Žitňanská (spravodlivosť), László Sólymos (životné prostredie) a Árpád Érsek (doprava), štátny tajomník ministerstva práce Ivan Švejna a vládny splnomocnenec pre rómske komunity Ábel Ravasz pripomenuli, čo za rok vo vláde dosiahli.

    Žitňanská pripomenula protischránkový zákon, protiextrémistický balík, zmeny v exekučnom poriadku, ktoré majú urobiť exekúcie férovejšie či zavedenie možnosti osobného bankrotu. Sólymos poukázal na jeho kroky v ochrane životného prostredia, vrátane podpory odstraňovania čiernych skládok. Pripomenul aj pôsobenie v rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ. “Jeden z najväčších úspechov, nielen môjho rezortu, bola ratifikácia Parížskej dohody,” povedal.

    Švejna spomenul snahu zatraktívniť druhý pilier a riešiť otázku starodôchodcov. Ravasz zdôraznil, že kroky jeho úradu dokazujú úsilie Mosta-Híd riešiť menšinové otázky. “Každý občan by mal byť rovnako dôležitý pre štát,” zdôraznil s tým, že o to strane ide.

    - Reklama -