Bugár zhrozene: Vyhrážajú sa mojej dcérke, že zabijeme vaše decko. Čo to je, čo vyvoláva Matovič a ďalší? Povedal aj, akým smerom sa to uberá…

    0
    Béla Bugár (Autor: SITA)

    „Bolo prítomných 44 členov, z toho 41 hlasovalo za a traja hlasovali proti,“ prezradil Bugár dnes na tlačovej konferencii. Bugár odmietol, že by malo dôjsť k zániku strany Most-Híd, keďže drvivá väčšina republikovej rady za koalíciu so Smerom zahlasovala. Vyjadril sa aj k odchodu poslanca Zsolta Simona. „Rešpektujeme jeho rozhodnutie… Ja som ale rád, že okrem neho to nikto neurobil,“ konštatoval.

    Béla Bugár odmietol prezradiť, kto bude novým mostárskym ministrom životného prostredia.

    Líder strany Most-Híd opätovne pred novinármi odôvodňoval vznik novej koalície. „Ja som vždy pred voľbami hovoril, že naším cieľom je vytvorenie pravicovej vlády,“ povedal Bugár s tým, že takáto vláda však nemohla vzniknúť. Bugár zároveň vyjadril potešenie nad tým, že protikorupčné priority strany Most-Híd prijala pri rokovaniach o koalícii aj strana Smer-SD.

    Rozhodnutie SMK nerokovať s Mostom o povolebnej spolupráci komentoval Bugár takto: „Oni v Trnavskom kraji so Smerom veselo vládnu… pritom bola možnosť vytvoriť pravicovú vládu v Trnavskom kraji.“

    Koalícii so SNS sa podľa Bugára nedalo vyhnúť, keďže aj potenciálne zostavenie Sulíkovej vlády s SNS počítalo. Ospravedlnenie od SNS za výroky Jána Slotu vraj Bugár žiadať nebude. „Pán Danko je iný,“ povedal Bugár.

    Naozaj tvrdé slová si však Bugár pripravil pre budúcu opozíciu, ktorá včera proti vznikajúcej vláde demonštrovala na Námestí SNP v Bratislave. „Je normálne, že necelý týždeň po voľbách sa tu vytvára platenými rôznymi ľuďmi atmosféra tlaku, atmosféra nenávisti na tých, ktorí sa rozhodli ísť do vlády?“ povedal Bugár a dodal, že tí, čo chceli pravicovú vládu, robili pred voľbami všetko preto, aby nemohla vzniknúť. SaS a OĽaNO podľa Bugára na svojich pravicových kolegov vkuse útočili. „Výsledkom bolo, že KDH sa nedostalo do parlamentu, že zobrali aj Sieti a zobrali aj nám,“ myslí si.

    „Čo to je tá atmosféra, čo sa tu vytvára? Čo to je, že my sme zradcovia? Vyhrážajú sa mojej dcérke, že zabijeme vaše decko… Čo to je, čo vyvoláva Matovič a ďalší?“ povedal viditeľne rozhnevaný Bugár. „To je ohrozenie demokratických princípov štátu. Kričať na námestí… vyvolávať takto nenávisť,“ dodal. 

    - Reklama -