Bugár sa pustil do Hrnka: Má tvrdšiu hlavu ako celoslovenský priemer. Mal by ju používať na rozmýšľanie

    0
    Béla Bugár (Autor: SITA)

    “Ja nebudem útočiť na partnerov, ale budem si svojich ľudí chrániť,” povedal Bugár v rozhovore TASR v reakcii na útoky poslancov SNS voči predstaviteľom Mosta-Híd. Anton Hrnko napríklad kritizoval štátneho tajomníka na ministerstve školstva Petra Krajňáka, Jaroslav Paška ombudsmanku Máriu Patakovú, ktorú nominoval Most-Híd, šéf SNS Andrej Danko ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú.

    “Musia sa naučiť, ako sa dá robiť v koalícii. A práve zo strany SNS to ešte nevnímajú. Ako keby títo ľudia boli prvýkrát v koalícii. Pán Hrnko už bol x-krát poslancom, ale asi má tvrdšiu hlavu ako celoslovenský priemer. Ale mal by ju používať na rozmýšľanie, čo jeho vyjadrenia vyvolajú u koaličného partnera. A to platí aj pri pánovi Paškovi,” uviedol Bugár.

    Naďalej je však presvedčený, že súčasná vládna koalícia je stabilná. “Vždy budú problémy, ktoré budeme musieť riešiť. Áno, v auguste bol dlhší spor (vypovedania koaličnej zmluvy Andrejom Dankom, pozn. TASR) a potom platy, čo bol veľmi krátky spor. Ale ja, ktorý už som v štvrtej vládnej koalícii, môžem povedať, že nestabilná vláda vyzerá inak ako tá naša,” poznamenal.

    Za nestabilnú vládu považuje takú, kde partneri niekoľko hodín rokujú a na druhý deň dohoda už neplatí. “Poslanci nedodržiavajú dohody a potom padne vláda. Tak vyzerá nestabilná koalícia. V našom prípade by som o nestabilite nehovoril,” doplnil Bugár.

    Hrnko útočil na Krajňáka kvôli konferencii, kde sa hovorilo o novom prístupe k výučbe dejepisu a občianskej náuky. Podľa Hrnka nie je Krajňákovou náplňou práce diskutovať o tom, čo sa bude učiť v slovenských školách. Paškovi sa zas nepáčilo, že Patakyová podporila Dúhový Pride. Hovoril dokonca o tom, že SNS už možno nepodporí žiadneho kandidáta, ktorého do verejnej funkcie navrhne Most-Híd.

    Danko kritizoval Žitňanskú v súvislosti s jej vyjadreniami ohľadom zmien v kreovaní Ústavného súdu. “Skôr, než dá reakciu novinárom, si mala veci naštudovať, nestrieľať pri schodoch, ako strieľala o listovom tajomstve,” povedal v TA3 Danko.

     

    - Reklama -