Bugár je jeden z najlepších politikov v tejto krajine. Bol by som rád, keby zotrval večne, vyhlásil Ravasz

    0
    Béla Bugár (MOST - HÍD) (Autor: SITA)

    „Béla Bugár je jeden z najlepších politikov v tejto krajine, učím sa od neho. Dúfam, že Béla Bugár bude viesť stranu ešte dlho,” povedal Ravasz, ktorý sa podľa vlastných slov snaží vykonávať poriadne funkciu podpredsedu aj vládneho splnomocnenca.

    Bugár už neraz v priebehu uplynulých rokov hovoril, že bude v politike dovtedy, kým ho ľudia budú chcieť. Spomínal aj, že hľadá svojho nástupcu, dokonca naznačoval, že v strane vidí dvoch možných. Dosiaľ žiadne meno nepovedal. V súčasnosti podľa neho túto otázku strana nerieši.

    Pokiaľ ide o Ravasza, považuje ho za jedného z predstaviteľov “novej generácie v strane, ktorým záleží na veciach verejných, ako i na posilnení občianskeho charakteru strany a krajiny”. Ako splnomocnenec vlády pre rómske komunity sa podľa Bugára snaží o maximálny výkon. “Tento prístup by som nenazval snahou zviditeľniť sa, ale úprimnou snahou pomáhať komunitám, ktoré to najviac potrebujú,” uviedol pre TASR Bugár.

    Strana Most-Híd vznikla v roku 2009. Po parlamentných voľbách 2010 vstúpila so ziskom 8,12 percenta do pravicovej vlády Ivety Radičovej, ktorá vydržala necelé dva roky. V následných voľbách 2012 volilo Most-Híd 6,89 percenta ľudí a skončil v opozícii. Posledné hlasovanie v roku 2016 mu prinieslo 6,5 percenta a vstup do vlády so Smerom-SD a SNS. V prieskumoch verejnej mienky sa bugárovci pohybujú okolo šiestich percent, dosiaľ posledný ich posunul takmer na hranicu zvoliteľnosti.

    - Reklama -