Budúci rok si rezort zdravotníctva môže prilepšiť o 50 miliónov, peniaze by poputovali na toto

    0
    Juraj Blanár (Autor: TASR)

    Balík 50 miliónov má byť vyčlenený na krytie potenciálnych negatívnych vplyvov v sektore zdravotníctva vyplývajúcich z aktuálnych odhadov vývoja tohto sektora a implementácie jednotlivých opatrení z projektu Hodnota za peniaze, ako píše denník SME.

    Finančná injekcia rezortu tak bude predstavovať rezervu. Podľa Blanára táto rezerva má za cieľ vytvoriť podmienky, ktoré by v prípade negatívneho vývoja v zdravotníctve umožnili sanovať prípadné náklady. Ako príklad uvádza, že v mnohých nemocniciach sa stáva, že riaditelia musia riešiť akútne havarijné stavy, ktoré si vyžadujú okamžité riešenia, a práve v takýchto prípadoch príde na rad rezerva.

    Opozícia návrh rozpočtu v parlamente kritizovala. Podľa Ondreja Dostála z SaS je návrh neambiciózny, neúsporný a nezodpovedný. Je zostavený na úkor budúcnosti a prináša negatívne dôsledky pre daňovníkov aj ekonomiku. Podľa Blanára rozpočet zďaleka nie je taký zlý, ako prezentuje opozícia, ale naopak, reflektuje súčasnú ekonomiku. O budúcoročnom rozpočte pre zdravotníctvo sa ešte v parlamente bude diskutovať v piatok 25. novembra.

    Autor: Dominik F.

    - Reklama -