Budú znásilňovať naše ženy a policajti ich nemôžu ani poriadne chrániť. Kotlebovci nakladajú ministrovi

    0
    Čelo sprievodu proti islamizácii (Autor: Marek Kravjar)

    „Svojou agresivitou, nerešpektovaním našich zákonov, drzým dožadovaním sa toho, čo právom patrí len našim občanom, ohrozujú každého z nás,“ prilievajú olej do ohňa kotlebovci. Preto je podľa nich úplne v poriadku, ak tábory s utečencami stráži polícia.

    Polícia zasiahne, keď treba

    „Podľa našich informácií musia všetci policajti na začiatku služby v imigrantských táboroch (napríklad v Gabčíkove), povinne odovzdať svoje strelné zbrane, ktoré inak bežne nosia pri sebe,“ robia paniku kotlebovci. Minister vnútra Robert Kaliňák podľa nich chráni radšej utečencov ako Slovákov.

    Podľa extrémistov majú utečenci na Slovensku automaticky “vyvolávať násilie či konflikty, byť kriminálnikmi, ktorí znásilňujú slovenské ženy… A čo robí polícia? Ani len tú zbraň, ktorú by mohla v prípade konfliktu hneď vytiahnuť, nemôže použiť. Len slzný sprej a obušky”, taký je záver predstaviteľov ĽS-Naše Slovensko.

    Kotlebovci tvrdili, že policajti vraj musia pred začiatkom služby odovzdať strelnú zbraň. Aký má však názor ministerstvo? „Tieto informácie sa nezakladajú na pravde. Polícia na dennej báze vyhodnocuje bezpečnostnú situáciu v obciach a v okolí zariadení, v ktorých sa nachádzajú žiadatelia o azyl, a vždy prijíma potrebné adekvátne bezpečnostné opatrenia. Polícia je pripravená zasiahnuť a aj zasiahne, ak by dochádzalo k narúšaniu verejného poriadku alebo k iným konfliktom,“ vyjadril sa pre ParlamentneListy.sk tlačový odbor ministerstva vnútra.

    Majú voľný režim

    Kotlebovci však majú na ministra Kaliňáka vlastný názor. Vraj je schopný v mene imigrantov obetovať životy a zdravie mužov, ktorí nasadzujú vlastný krk, aby nás pred nimi ochránili. Údajne je len otázkou času, keď sa podľa nich niekto z nás stane obeťou agresívneho migranta. Nie policajti však budú niesť za to zodpovednosť, ale priamo minister, tvrdia a to preto, že pre jeho rozhodnutia si polícia nemôže svoju úlohu plniť poriadne.

    Kotlebovci radi používajú otázku utečencov vo svojej rétorike. Nie je to tak dávno, čo vyrazili osobne na čele so svojím predsedom Marianom Kotlebom do Gabčíkova, kde sú momentálne azylanti ubytovaní. Chceli poskytnúť podporu “vystrašeným” miestnym obyvateľom, ktorí ich vraj privítali so slzami v očiach. Musia totiž znášať, že v Gabčíkove je utečenecký tábor, proti čomu protestovali aj referendom.

    Situácia v zariadení ani okolí však nie je taká vážna, ako vylíčujú koltebovci. „Žiadne konflikty s obyvateľstvom alebo problémy sme v súvislosti s pobytom týchto žiadateľov doteraz nezaznamenali. Situácia je pokojná. Takisto zo strany týchto žiadateľov sme zaznamenali spokojnosť. Opakujeme a zdôrazňujeme, že ide o žiadateľov o rakúsky azyl, ktorí budú na Slovensku dočasne,“ uvádza na pravú mieru ministerstvo.

    Zároveň vysvetľuje, ako rieši bezpečnosť v tomto zariadení. „Priamo ochranu účelového zariadenia STU v Gabčíkove, v ktorom sa nachádzajú žiadatelia o azyl v Rakúsku, zabezpečuje v zmysle podpísaného memoranda rakúska strana prostredníctvom strážnej služby. Ide o štandardný postup podľa platných právnych predpisov na území SR. Nejde o zaisťovacie zariadenie, títo ľudia majú voľný režim a trávia svoj čas podľa uváženia,“ uviedol tlačový odbor pre ParlamentnéListy.sk.

    Stále sú ukrivdení

    Okrem toho sa počet policajtov v tomto zariadení navýšil. Chránená je aj obec, kde sa vylepšil kamerový systém. Extrémisti však ešte stále vidia krivdu, ktorá bola na nich páchaná, keď sa chceli do Gabčíkova dostať prvýkrát. Ich predsedu vtedy zadržala polícia v Trnave. O situácii v Gabčíkove minule informoval aj europoslanec Ivan Štefanec, ktorý sa rozhodol zistiť, ako to tam vyzerá, na vlastné oči. Nič také, čo by nasvedčovalo ohrozovaniu policajtov alebo miestneho obyvateľstva, sa  však nekonalo.

    - Reklama -