Bude Sulík potrebovať ochranku? Bez milosti sa obul do Mohameda. Zabíjal, lúpil a zotročoval, tvrdí. Zato taký Ježiš…

    0
    Richard Sulík. (Autor: pk)

    V Koráne sa totiž na 91 miestach píše, že „každá ľudská bytosť má žiť podľa Mohameda“. Mohamed je podľa islamu večným a dokonalým vzorom pre všetkých ľudí. Nielen pravý moslim, ale prakticky každý človek by tak podľa Koránu mal žiť svoj život po vzore Mohameda. „Tak ako je Mohamed centrálnou postavou islamu, je Ježiš centrálnou postavou kresťanstva. Podstatný rozdiel je však v spôsobe, akým svoje ciele dosahovali. Ježiš Kristus šíril kresťanstvo slovom, Mohamed mečom,“ píše Sulík.

    Prorok Mohamed je totiž postava tak trochu kontroverzná. Ak by si ho niekto predstavoval ako pokojného mierumilovného šíriteľa náboženstva, bol by od pravdy poriadne ďaleko. Mohamed sa na cestu šírenia novej viery vydal v roku 610, keď sa mu zjavil Archanjel Gabriel a prikázal mu: „Prednášaj v mene Pána svojho, ktorý stvoril človeka, z kvapky priľnavej stvoril,“ uvádza Korán. Spočiatku Mohamed veľmi úspešný nebol a počas prvých 13 rokov mal Islam len hŕstku prívržencov, Sulík však tvrdí, že už vtedy bol Mohamed pri presviedčaní taký agresívny, až ho z jeho rodného mesta Mekka vyhnali.

    Útočisko a živnú pôdu pre svoje učenie našiel Mohamed v meste Medina, kde aj došlo k naplneniu jeho už tretieho manželstva, teda pohlavnému styku s v tom čase len deväťročnou manželkou. Mohamed mal vtedy už 53 rokov. V Medine zároveň zaviedol do vznikajúceho Koránu aj džihád, teda svätú vojnu a začal prepadávať obchodné karavány, čo prerástlo až do vojny s Mekkou. V rámci tejto vojny dal Mohamed aj krvavo popraviť stovky svojich odporovateľov. V priebehu piatich rokov takmer celá Medina konvertovala na islam a tých, ktorí tak neurobili dobrovoľne, vyhnali alebo prinútili. „Islam sa stal ozbrojenou politickou silou s náboženskou motiváciou v podobe džihádu a z Mohameda sa stal politik a generál,“ uvádza univerzitný profesor Bill Warner, ktorý sa dlhodobo venuje štúdiu Islamu.

    A podľa tohto vzoru teda má žiť správny moslim a nasledovať život proroka Mohameda. “Lenže, dnes nasledovať život Mohameda je v rozpore s naším trestným zákonníkom a tiež v rozpore s našimi hodnotami, ktorými sú sloboda, demokracia a ľudské práva. Ježiš, po prvé, nie je takým imperatívnym vzorom pre kresťanov ako Mohamed pre moslimov a, po druhé, nasledovať život Ježiša znamená odpúšťať a milovať blížneho. Mohamed na dosiahnutie svojho cieľa zabíjal, lúpil, zotročoval a všeličo iné,” píše Sulík. 

    Autor: Dominik F.

    - Reklama -