Budapešť pevne trvá na svojom: Migrácia je úzko prepojená s terorizmom. A ráta s ďalšou agresívnou konfrontáciou v prisťahovaleckej otázke s Bruselom

    0

    “Prisťahovalectvo je bezpečnostným rizikom pre každú európsku krajinu,” cituje ministra spravodajský server origo.hu.

    Rezort vnútra podľa Lázárových slov dostane ďalšie finančné zdroje na ochranu bezpečnosti krajiny vzhľadom na to, že sa blížia budapeštianske majstrovstvá sveta v plávaní, a že v ostatných dňoch stúpol počet zadržaných ilegálnych migrantov. “

    Vláda doposiaľ vynaložila na ochranu štátnych hraníc 200 miliárd forintov (648 miliónov eur),” dodal.

    Lázár podotkol, že Budapešť ráta v nadchádzajúcich mesiacoch s ďalšou agresívnou konfrontáciou v prisťahovaleckej otázke s Bruselom.

    Pripomenul, že dnes americký finančník maďarského pôvodu George Soros opäť argumentoval v prospech prisťahovalectva. “Domnievam sa, že Európa je povinná starať sa o prisťahovalcov. Je to humanitárna povinnosť a dúfam, že Európa ju aj splní,” povedal Soros v Berlíne.

    “Sorosovým receptom je prijať každoročne jeden milión migrantov, o ktorých sa treba postarať z úveru. Maďarská vláda sa však domnieva, že migráciu treba zastaviť a nie organizovať,” uzavrel minister s tým, že Maďarsko cíti humanitárnu zodpovednosť voči skutočným utečencom, ktorým aj výdatne pomôže.

    - Reklama -