Brutálny Donald J. Trump! Unikli informácie: Plánuje presne to, čo ľuďom sľúbil, a „slniečkárom“ sa to nebude páčiť

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Hovorí sa, že pán Kris Kobach radí novozvolenému prezidentovi Spojených štátov v migračnej problematike. Stojí pritom za zmienku, že tento muž je považovaný za zástancu prísnej antiimigračnej politiky. Ukazujú to antiimigračné zákony, ktoré pomáhal písať v štáte Arizona. Sám Kobach potvrdil, že sa v uplynulých 2 až 3 mesiacoch zúčastňoval na schôdzkach s ľuďmi z okolia prezidenta Trumpa, kde sa riešila migračná politika. Tím Donalda Trumpa sa však k otázke, či spolupracuje s Krisom Kobachom, odmietol vyjadriť.

    Pokiaľ ide o múr na hraniciach s Mexikom, ktorý Donald Trump sľúbil vybudovať, mal by sa podľa slov Krisa Kobacha začať stavať čo nevidieť. Dokonca ešte skôr, než s jeho výstavbou vysloví súhlas Kongres.

    Okrem toho Kobach zrejme počíta so zavedením prísneho registra pre moslimských návštevníkov z moslimských krajín, kde existuje riziko teroristických útokov. Ľudia z týchto krajín by mali byť podľa nových plánov požiadaní o vstupný pohovor a odovzdanie odtlačkov prstov. Bude si to vyžadovať dodatočné finančné náklady.

    Trump v nedávnom rozhovore povedal, že je naklonený deportácii 2 až 3 miliónov nelegálnych migrantov, ktorí sa dopustia nejakej trestnej činnosti. V predvolebnej kampani hovoril o deportácii 11 miliónov migrantov.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -