Britská premiérka obvinila predstaviteľov EÚ zo snahy zmanipulovať voľby

    0
    Theresa Mayová (Autor: TASR)

    “V Bruseli sú niektorí ľudia, ktorí si neželajú, aby boli tieto rokovania úspešné,” uviedla Mayová. Britská premiérka sa takto vyjadrila po návšteve kráľovnej Alžbety II., ktorú dnes v Buckinghamskom paláci požiadala o súhlas s rozpustením parlamentu.

    Podľa britských médií však išlo už len o formalitu, keďže príslušné rozhodnutie je fakticky v kompetencii premiérky a samotného parlamentu. Rozhodnutie o rozpustení Dolnej snemovne tak vstúpilo do platnosti už dnes – presne minútu po polnoci miestneho času. Rozpustením parlamentu sa tiež oficiálne začala predvolebná kampaň.

    Mayová dnes zároveň uviedla, že najdôležitejšou úlohou kohokoľvek, kto po voľbách povedie Britániu, bude dosiahnuť v súvislosti s brexitom “pre Spojené kráľovstvo najlepšiu možnú dohodu”. 

    “Niekoľko uplynulých dní nám ukázalo, aké ťažké tieto rozhovory pravdepodobne budú… Vyjednávaciu pozíciu Británie v Európe kontinentálne média prekrútili,” uviedla ďalej britská premiérka, ktorú citovala stanica BBC. 

    Povedala tiež, že zatvrdol aj postoj Európskej komisie k rokovaniam o brexite, pričom viacerí európski politici vyslovili v súvislosti s nimi na adresu Británie vyhrážky.

    “Všetky tieto činy boli úmyselne načasované tak, aby ovplyvnili výsledok parlamentných volieb, ktoré sa budú konať 8. júna,” dodala Mayová. 

    - Reklama -