Briti zúria. Vláda poslala peniaze neziskovke, ktorá má integrovať moslimské ženy, ale…

    0
    Organizácia Odara nie je úplne transparentná pre britských daňových poplatníkov (Autor: Facebook, Odara - The Women's Support Network)
    Vo Veľkej Británii vzhľadom na početnú moslimskú komunitu funguje mnoho desiatok mimovládnych neziskových organizácií, ktoré sú plne pod kontrolou tejto menšiny.
     
    Labouristické aj konzervatívne vlády im posielajú každý roko desiatky miliónov libier z vreciek daňových poplatníkov. Mnohé z týchto moslimských neziskoviek avizujú, že sa zameriavajú na integráciu moslimskej spoločnosti. Britská vláda, bohužiaľ, nemá kapacity zisťovať, ako je to v skutočnosti.
     
    Ako píše britský denník Daily Mail, v minulom roku dostalo zo štátneho rozpočtu viac ako 150 000 libier tiež zoskupenie moslimských žien Odara. Tá na svojich webových stránkach avizuje, že podporuje integráciu moslimskej menšiny do britskej majoritnej spoločnosti.
     

     
    Slová chvály na túto skupinu spievala v tomto roku aj premiérka Theresa Mayová, ktorá sa s vedením Odary stretla a nechala sa spoločne s dvoma jej členkami vyfotiť.
     
    Celý text v angličtine TU
     
    Mayová sa na fotografii usmieva, ale keby vedela, aké sú názory a postoje oboch žien k demokracii, homosexualite či Izraelu, zrejme by jej na perách úsmev rýchlo zamrzol.
     
    Podľa zistení Daily Mail obe ženy na svojich facebookových profiloch neskrývane publikujú homofóbne a antisemitské poznámky. Napríklad Ajša Iqbalová vo svojom facebookovom komentári tvrdí, že za vyčíňaním šialených strelcov na pôde amerických škôl stojí Izrael.
     
    Jej kolegyňa Tasmiah Bing Naeemová zasa konštatovala, že sa nerada zdržuje v spoločnosti homosexuálnych ľudí.
     
    Pokojne ma za moje názory trebárs zastreľte, ale ja jednoducho homosexualitu neberiem. Nezaujímajú ma argumenty, že sa časy zmenili,” napísala Naemmová a popri tom zdieľala konšpiračné video k teroristickým útokom z 11. septembra 2001 s dodatkom, aby sa ľudia “pozerali a rozmýšľali”.
     
    Inokedy zasa napísala, že Alah by mal zničiť sionistov.
     
    Zoskupenie Odara pritom na svojich webových stránkach píše, že “nechce nikoho súdiť ani diskriminovať. Čo môžeme sľúbiť, je vrelé privítanie”.
     
    Vo svojej činnosti sa Odara zameriava na organizovanie seminárov osobného rozvoja pre ženy a poskytuje poradenstvo v oblasti domáceho násilia, duševného zdravia a extrémizmu.
     
    Obe ženy tvrdia, že ich komentáre boli publikované pred tromi rokmi a odvtedy vraj zmenili svoje názory.
     
    Mnohí kritici financovania podobných neziskových organizácií vyčítajú vláde, že presne nevie, komu a na aké účely desiatky miliónov libier každoročne posiela. Konkrétne tejto neziskovej organizácii sa nezastal nikto, ani labouristický poslanec Khalid Mahmood, ktorý je pritom sám moslimom.
     
    Je to ďalší príklad toho, že ministerstvo vnútra odporúča posielať peniaze aj organizáciám, o ktorých nič nevie. Je zlé, že takéto skupiny dostávajú peniaze od štátu bez toho, aby sme vedeli, či má ich existencia nejaký pozitívny vplyv na spoločnosť.”

     

    - Reklama -