Brexit bude, potvrdila britská premiérka. Nemecký poslanec za to dámu zotrel tým najvulgárnejším slovom, aké angličtina pozná

    0
    Zástava EÚ a britská zástava pred Európskym domom v Londýne (Autor: TASR)

    Zelený poslanec Európskeho parlamentu Jan Philipp Albrecht si vypočul plány britskej premiérky Theresy Mayovej na totálny odchod z EÚ a týmto plánom sa z plných pľúc vysmial. Rozhodnutie odísť z EÚ označil za nedemokratické. Na sociálnej sieti Twitter však použil aj oveľa tvrdšie slová. Informoval o tom britský server Daily Express.

    „Toľko k demokracii. Nezáväzné referendové harakiri s výsledkom 52 ku 48 percentám stojí nad rozhodnutím najstaršieho parlamentu na svete,“ zhodnotil europoslanec vystúpenie Mayovej. Poukazoval pritom na to, že nezáväzné referendum je pre túto dámu dôležitejšie ako rozhodnutie legitímneho parlamentu. Dúfa preto, že parlament neobetuje veľkú históriu svojej veľkej krajiny.

    „Ha-ha, krajina je jednotná. Bože, Mayová si uťahuje z vlastných voličov,“ napísal. Pri tejto sarkastickej poznámke mohol mať na mysli skutočnosť, že väčšina Škótska hlasovala proti vystúpeniu z EÚ.

    Zašiel však ešte oveľa ďalej, keď si po svojom vyložil slová britskej premiérky Mayovej o tvrdom brexite. „Mayová, choď do čerta, Európska únia, ale, prosím, neber nás so sebou. Fňuk, fňuk,“ uviedol zelený europoslanec. „May: Go f*ck yourself EU but please don’t let us down. *wh*ne* *wh*ne*“ napísal doslova.

    Jeho slová vyvolali protireakcie z britského kráľovstva, ale zelený europoslanec sa nimi podľa všetkého nedal umlčať. „Vtipní zástancovia brexitu mi radia, aby som čušal, že aj tak prehrávam. Uvedomujete si, že vaša vláda zabije pracovné miesta aj sociálny systém len preto, aby prežila,“ pokračoval Jan Philipp Albrecht v slovnej kanonáde na britských politikov.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -