Bordel vo Švédsku. Naposledy sa islamistom podarilo napichnúť veľké rádio a púšťali ľuďom propagandu a piesne o Alahovi

    0
    V juhošvédskom meste Malmö (Autor: Vít Hassan)
    Kto z obyvateľov Malmö si včera okolo 8.30 naladil rozhlasovú stanicu Mix Megapol, prežil ťažký šok. Miesto obvyklých piesní od popových skupín typu Abba či Roxette sa z rádia niesli náborové skladby Islamského štátu Pre Alaha, ktorými džihádisti lákajú nových uchádzačov do svojich radov.
     
    Nešlo však o zlý žart, ale o tvrdú realitu. Neznámy páchateľ sa napojil na frekvencie rozhlasovej stanice a “pirátsky” na nich vysielal islamskú propagandu.
     
    Ako prvý o alarmujúcom incidente informoval server 24Malmö.se a o chvíľu neskôr všetko potvrdili aj samotní zástupcovia rádia, ktoré vlastní spoločnosť Bauer Media, ktorá je napr. prítomná aj v Českej republike a na Slovensku a vydáva tam desiatky lifestylových časopisov.
     

    Všetko budeme hlásiť na polícii a tiež švédskemu úradu pre poštu a telekomunikácie,” uviedol marketingový riaditeľ rádia Jakob Gravestam v tlačovej správe.

     

     

    Musím skutočne potvrdiť, že asi trojminútová pieseň, ktorá láka obyvateľov Západu na pripojenie sa k Islamskému štátu, sa hrala dohromady približne 30 minút. Je to, samozrejme, závažný problém. Bolo pre nás veľmi ťažké získať svoje frekvencie späť.” 

     
    Do celého prípadu sa medzitým vložila miestna polícia, ale zatiaľ sa vo švédskych médiách neobjavili žiadne konkrétne mená páchateľov či inštitúcií, ktoré za všetkým stoja.
     
    Je však symbolické, že niečo také sa stalo práve v Malmö, odkiaľ v posledných rokoch zo strachu pred stále narastajúcou moslimskou menšinou odišla židovská komunita.
     
    V meste existuje niekoľko tzv. no-go zón, kde žije prevažne moslimské obyvateľstvo, kvitne tu zločinnosť aj vysoká nezamestnanosť a dokonca aj policajti sa sem odvážia len s posilami.
     
    Tí tu, rovnako ako požiarnici, poštári či záchranári čelia nevyberaným útokom s jasným rasistickým podtextom.
     
    Malmö sa zmieta v stave blízkom chaosu a častým terčom tunajších prisťahovaleckých gangov sú popri miestnych obyvateľoch tiež autá. Ročne zhoria v meste stovky automobilov, čo je s nadsádzkou povedané tunajšia krajová špecialita.
     

     
    Tento rok vo februári do Malmö zavítal britský novinár Fraser Nelson z konzervatívneho denníka The Telegraph.
     
    Jeho reportáž v podstate potvrdila kritizované komentáre amerického prezidenta Donalda Trumpa k situácii vo Švédsku.
     

    Švédsko nestojí pred zrútením, ale jeho neschopnosť v oblasti integrácie viedla k mnohým problémom, ktoré vyústili do násilia páchaného prisťahovaleckými gangami a vysokej nezamestnanosti v rámci tejto komunity. Zatiaľ čo v Štokholme môžu tieto fakty úrady ignorovať, v Malmö už to také jednoduché nemajú. Všetky tieto problémy vychádzajú z rozhodnutia vlády prijať viac migrantov, ako bola krajina schopná zvládnuť. Pre vládu bude veľmi bolestivé priznať si svoje vlastné chyby,” napísal Nelson.

     

     

    - Reklama -