Boja sa čím ďalej, tým viac. Povedal Václav Klaus na sneme nemeckej AfD

    0
    Český exprezident Václav Klaus (Autor: Hans Štembera)

    Český exprezident Václav Klaus si zaspomínal aj na svoju účasť na predvolebných akciách AfD, kde si všimol veľkú popularitu strany medzi obyčajnými ľuďmi. Skutočný test ale podľa neho ešte len príde.

    Úroveň démonizovania vašej strany v nemeckej politike, v nemeckých médiách a v akademickej a kultúrnej sfére je absurdná a premrštená, falošná a klamlivá, ale, bohužiaľ, pre mnoho ľudí účinná,“ varoval bývalý český prezident.

    Podľa neho by však bolo nezmyselné mäknúť“ a ustupovať zo svojich postojov. Kritikov aj tak na vašu stranu nikdy nezískate, takže takýmito experimentmi môžete len stratiť sami seba,“ varoval prívržencov AfD Klaus.

    Brutalita útokov na vašu stranu ukazuje, že máte pravdu a vaši kritici dostávajú čoraz väčší strach. Títo ľudia nechcú pluralitu a nechcú demokraciu,“ povedal Klaus. Preto je podľa neho potrebné za pluralizmus a demokraciu neustále bojovať. Vaša strana musí odmietnuť ničivú politickú korektnosť. Musíte odmietnuť súčasnú dedemokratizáciu nemeckej spoločnosti, ktorá predstavuje fatálnu hrozbu pre občianske slobody v Nemecku,“ vyzval český exprezident prítomných.

    Vo svojom prejave na konci kampane v Neuwiede som povedal, že vaša strana je nádejou nielen pre Nemecko, ale aj pre nás všetkých. Tieto ambície by mal potvrdiť aktuálny kongres. Prajem vám preto, aby bol úspešný,“ ukončil Václav Klaus svoj prejav.  

    Kompletný prejav Václava Klausa v originálnom znení si môžete prečítať TU.

    - Reklama -