Blaha: Smer nikdy nebudú voliť ani bývalí voliči SDKÚ, ani kaviareň, ani nedovzdelaní malomestskí degeneráti. Strana musí oslovovať pracujúcich ľudí

    0
    Ľuboš Blaha (Autor: TASR)

    Hneď na úvod spomína Blaha víkendové voľby do VÚC, ktoré pre Smer vôbec nedopadli dobre. Výsledky, respektíve samotné voľby, však nestoja v centre Blahovho záujmu. Leitmotívom jeho statusu je budúce smerovanie najsilnejšej tuzemskej strany a možná zmena rétoriky partaje.

    Blaha sa smeje nad tvrdeniami, že by Smer ustúpil od svojich euroatlantických myšlienok, ako sa obávajú niektoré médiá alebo novinári. 

    Smerák dokonca menuje aj jedného konkrétneho novinára, Arpáda Soltésza z televízie JOJ.

    Dôvodom je včerajší Soltészov kritický status na Blahovu adresu, na čo sa však marxista Blaha rozhodol reagovať.

    „Dnes svoje najstrašnejšie nočné mory, že vládny Smer sa vráti ku kritike Západu, vyjadril konkrétnejšie: úplne zbytočným a tupým ,hejtom' na mňa. Vraj na čo ma Smer potrebuje, rôzne primitívne urážky, odpľuť si, vydáviť sa a tak,“ kontroval 37-ročný politik.

    Samozrejme, týmto sa to u Blahu neskončilo, práve naopak. Len sa, takpovediac, rozbiehal.

    „Tam, kde chýba IQ, tam sa ide do takýchto krčmových útokov, to je OK, s tým u našich liberálov počítam – sú trošku jednoduchší, to sa stáva,“ pokračoval v protiútoku.

    Následne však už svoju pozornosť obrátil na vnútrostranícke dianie, pričom informoval, že zhoda nižšie postavených členov Smeru s Blahovou kritikou Západu je „zhruba 100-percentná“. 

    A na záver pridal Blaha aj svoju analýzu voličskej základne Smeru, respektíve budúcich programových priorít.

    „A nech sa na to pozeráte, ako chcete, Smer nikdy nebudú voliť ani bývalí voliči SDKÚ, ani kaviareň, ani nedovzdelaní malomestskí degeneráti. Smer musí oslovovať svojho voliča: pracujúcich ľudí, ktorí nemilujú globalizáciu ani neskáču tri metre desať od radosti z euroatlantického smerovania,“ uzavrel rezolútne.

    - Reklama -