Biskupi sa hlásia o slovo. Toto môže byť odpoveďou na krízu, ktorej v Európe čelíme

    0
    Staronový predseda KBS Stanislav Zvolenský. (Autor: SITA)

    “Biskupi stredovýchodnej Európy pred pár dňami vyhlásili, že k najväčším výzvam Európy patrí kríza rodiny, spojená s demografickou krízou, kríza viery a kríza kultúrnej identity. Na tieto výzvy hľadáme odpovede. V diskusii si preto radi vypočujeme hostí z iných krajín. Ak niečo Európa v tejto chvíli potrebuje, tak je to rozumná demografická politika,” hovorí o cieľoch konferencie výkonný sekretár KBS Anton Ziolkovský.

    Ako dodal, cirkev si želá, aby sa rodinná politika, stala základnou prierezovou európskou politikou. “To môže byť odpoveďou na kultúrnu a demografickú krízu, ktorej dnes v Európe čelíme,” dodal Ziolkovský.

     Podujatie bude pozostávať z troch častí, v ktorých vystúpi sedem hlavných hostí. Prvá sekcia je venovaná téme Súčasná situácia rodiny v Európe. Hovoriť o nej bude taliansky aktivista a politik Luca Volonte a chorvátska politička Marijana Petir.

    Druhá je venovaná Rodine v európskom práve a v európskej politike. Vystúpi Ewelina Ochab z právnickej neziskovej organizácie Alliance Defending Freedom a riaditeľ Európskeho centra pre právo a spravodlivosť Gregor Puppinck.

    V poslednej časti hostia priblížia tému „family mainstreaming“ a prečo ho potrebujeme. Očakáva sa vystúpenie slovenskej poslankyne Európskeho parlamentu Anny Záborskej, známej chorvátskej aktivistky Željky Markić a prezidenta Európskej federácie katolíckych rodín Antoine Renard.

    Medzinárodnú konferenciu s názvom “Family mainstreaming – východisko z demografickej a kultúrnej krízy v Európe” sa uskutoční v piatok 28. októbra v Bratislave.

    - Reklama -