Bieli, choďte preč! Jedna žena neposlúchla a organizátori sa za to ospravedlnili

    0
    Speváčka Lido Pimienta (Autor: ReproFoto: YouTube)

    Tridsaťjedenročná speváčka Lido Pimienta občas na svojich koncertoch žiada divákov bielej pleti, aby miesto pri pódiu uvoľnili ľuďom odlišnej farby pleti. V kanadskom Halifaxe však s touto prosbou narazila. Fotografka bielej pleti sa odmietla vzdialiť od pódia. Organizátori hudobného festivalu Halifax Pop Explosion sa za správanie fotografky ospravedlnili na sociálnych sieťach a prisľúbili, že nabudúce si dajú väčší pozor na to, aby na akcii nedochádzalo k „otvorene rasistickému správaniu“.

    Do budúcna by mali účastníci festivalu a ľudia, ktorí podujatie spoluorganizujú, dostať dôkladnejšie poučenie, ako potlačiť určité rasistické prejavy. Ľudí, ktorí sa budú správať rasisticky, odteraz na festival nevpustia.

    K incidentu došlo 19. októbra. Lido Pimienta požadovala, aby miesto pri javisku bolo uvoľnené pre dievčatá odlišnej farby pleti, a keď sa nedočkala patrične pozitívnej reakcie ani po desiatej výzve, bielu fotografku sama vytlačila. Fotografka festival znechutene opustila.

    Zdroj: Facebook/Halifax Pop Explosion

    Organizátori festivalu sa na sociálnej sieti ospravedlnili ľuďom odlišnej farby pleti a prisľúbili, že v budúcnosti urobia všetko pre to, aby sa cítili dobre a radi sa na festival vracali.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -