Bezpečná Európa? Na to zabudnite, rozmaznanci. Ak sa chcete ubrániť islamizmu, musíte bojovať. Nórsky generál v tom má jasno

    0
    Ilustračná snímka (Autor: SITA)

    „Myslím si, že musíme byť pripravení bojovať slovom aj konaním – a ak bude nevyhnutné aj zbraňami – aby sme ochránili našu krajinu a hodnoty, ktoré zdieľame,“ konštatoval Johannessen vo svojom prejave pre nórsku vojenskú spoločnosť.

    Nórsky generál pripomenul teroristické útoky islamistov v Paríži, ktoré podľa neho odhalili, že „Európa nemôže už viac očakávať, že bude žiť v mieri a bezpečí bez toho, aby bránila svoje záujmy a hodnoty“. „Nemôžete vyhrávať vojny bez toho, aby ste mali ľudí na zemi,“ zdôraznil.

    Johannessenove výroky sú podobné vyjadreniam ďalších vojenských predstaviteľov v Európe.

    Minulý týždeň ParlamentnéListy.sk informovali o odhalení interného dokumentu švédskej armády, v ktorom švédsky generál Anders Brännström varoval pred vypuknutím tretej svetovej vojny. Generál svojim vojakom povedal, že by sa mali pripraviť, že za niekoľko rokov budú musieť ísť do vojny. Tá ich však nemá zaviesť niekde za oceán alebo do Afriky. Tretia svetová vojna sa má, tak ako dve predošlé, odohrať aj v Európe. Švédsko síce nebolo vo vojne vyše 200 rokov, ale tentokrát sa podľa Brännströma zapojeniu do ozbrojeného konfliktu nevyhne.

    - Reklama -