Beňová ako guľový blesk. A trafila priamo Kaliňáka. Kvôli korupcii

    0
    Monika Flašíková-Beňová (Autor: TASR)
    Europoslankyňa Beňová je známa tým, že nemá problém kritizovať ani vlastných straníckych kolegov zo Smeru. Tentoraz sa obula do ministra vnútra za to, že poprel existenciu korupcie v najvyšších politických kruhoch na Slovensku. 
     
    „Povedzte mi jeden príklad za minulý rok, kde na najvyšších poschodiach politiky bola spáchaná korupcia. Prosím, aspoň jeden. Povedzte mi aspoň jeden. Neviete? Nestala sa. Ani vy tú informáciu nemáte, ani ja ju nemám,“ povedal šéf rezortu vnútra.
     
    Tieto slová stačili europoslankyni na to, aby na sociálnej sieti dala patrične najavo, čo si o celej veci myslí. „Tvrdiť, že korupcia na najvyšších miestach štátu neexistuje, je pokračovaním smutného velikášstva bez štipky pokory,“ píše na svojom facebookovom profile Beňová. 
     
    Europoslankyňa si nedala ani tentoraz servítku pred ústa a nešetrila kritikou do vlastných radov. „Korupcia na Slovensku je rozsiahla a najvyššími miestami buď koordinovaná, odobrovaná, alebo ignorovaná,“ pokračuje smeráčka s tým, že si môže pán minister vybrať. 
     
    Podľa Beňovej sa najvyššie miesta na korupciu len prizerajú namiesto toho, aby ju vyšetrovali. „A keď ju niekto vyšetrovať konečne chce, tak ho radšej vyštvú a potom ho ešte urážajú,“ uzatvára europoslankyňa status na sociálnej sieti. Beňová pritom už vlani kritizovala ministra vnútra Roberta Kaliňáka a niekoľkokrát naznačila, že by mal z funkcie odstúpiť. 
     
     
     
    - Reklama -