Beda krajine, kde predstavitelia majú tak strašne na háku budúcnosť. Beblavý udrel na Fica a Smer

    0
    Na archívnej snímke Robert Fico, Béla Bugár a Andrej Danko. (Autor: TASR)

    Nezaradený poslanec Miroslav Beblavý sa na začiatku svojho komentára vracia k udalostiam spred pár rokov, keď v súvislosti s opatreniami v druhom pilieri premiéra Roberta Fica označilo isté médium za zlodeja budúcich dôchodkov. „Dnes už v súvislosti s Ficovými vládami nemá zmysel hovoriť o tom, akú časť perspektívy nám berú. Smer spolu so svojimi koaličnými partnermi nám totiž kradnú budúcnosť úplne celú,“ tvrdí poslanec.

    V súvislosti s aktuálnou vládou sa podľa jeho názoru najčastejšie skloňuje slovo korupcia. „Tak, ako sa kradne za Fica, sa tu nekradlo minimálne od Novembra,“ hovorí Beblavý s tým, že viac sa kradne už iba v Číne, no oni vraj vedia, že 21. storočie bude patriť im. Zároveň pridáva aj varovanie.

    „Beda však krajine, kde predstavitelia majú tak strašne na háku budúcnosť, ako je to dnes na Slovensku. Na čele rezortov kľúčových pre budúcnosť – ministerstiev školstva, dopravy, hospodárstva – sú do veľkej miery operetné postavy,“ píše poslanec. Podľa jeho slov niet divu, že sa napríklad zdravotníctvo rozpadá pod rukami. „Bizarné postavičky a biznis pozadie koaličných strán tak spoločne devastujú aj to málo, čo ako-tak fungovalo,“ doplnil.

    „Istý minister súčasnej vlády mi povedal, že najhorším prekvapením vo vláde pre neho bol práve nezáujem premiéra o čokoľvek okrem ´báb´, hodiniek a udržania moci,“ prezradil Beblavý s tým, že od hlavy smrdí nielen ryba, ale aj vláda.

    - Reklama -