Beblavý získal podporu ESET-u. Ako s tým súvisí Kiska?

    0
    Miroslav Beblavý (Autor: Reprofoto/Facebook:Miroslav Beblavý pracuje pre vás a stráži vaše peniaze)

    Začiatkom novembra ohlásil nezaradený poslanec Miroslav Beblavý spustenie iniciatívy Slovensko 2.0, na ktorej spolupracuje s rovnako nezaradenými poslankyňami Katarínou Macháčkovou, Simonou Petrík a expertkou na vzdelávanie Zuzanou Zimenovou. Ich cieľom je lepšia vízia pre krajinu. Podľa informácií Plus 7 dní Beblavý nepopiera, že v prípade úspechu iniciatívy by sa mohla preklopiť do politickej strany.

    Iniciatívu oficiálne podporil aj zakladateľ ESET-u Anton Zajac. Podľa kuloárnych informácií by tvárou strany mohol byť prezident Andrej Kiska a s financovaním by jej mali pomôcť ľudia stojaci za úspešným IT gigantom ESET. Zakladateľ jednej z najúspešnejších spoločností na Slovensku Zajac ako dôvod, pre ktoré iniciatívu podporuje, uviedol aj: „Neverím že súčasná vláda má záujem a schopnosti riešiť skutočné problémy a priority Slovenska a jeho občanov.“

    „Jedinou mojou ambíciou je projektu pomôcť tak, ako pomáham mnohým ďalším občianskym aktivitám, ktoré vonkoncom nepovažujem za politické, ale vecné a užitočné,“ vyjadril sa Zajac a dodal, že ESET je apolitická firma. „Informáciu o tom, že ESET alebo jeho majitelia by chceli financovať konkrétnu politickú stranu, môžem spoľahlivo vyvrátiť,“ uviedol zakladateľ firmy. 

    K celej veci sa vyjadril aj poradca prezidenta Kisku Roman Krpelan, ktorý uviedol: „Prezident Andrej Kiska nie je ani v polovici funkčného obdobia, preto jeho hlavnou úlohou na najbližších dva a pol roka je nesklamať dôveru ľudí.“ Politický analytik Ján Baránek tvrdí, že si treba počkať na konkrétny projekt v prípade, že by sa iniciatíva preklopila do strany, ale šanca tu je. Baránek sa tiež domnieva, že v prípade, ak by bol súčasťou strany aj Kiska, jej šance na úspech by sa zvýšili.

    - Reklama -