Beblavý prehovoril o svojej novovznikajúcej strane. Zastreší ich majiteľ ESET-u?

    0
    Miroslav Beblavý (Autor: Reprofoto Facebook: Miroslav Beblavý pracuje pre vás a stráži vaše peniaze)

    Bývalý člen strany Sieť už dlhšie s kolegami zvažoval založenie nového politického subjektu, ktorý by v prvom rade prinavrátil dôveru ľudí k politikom, respektíve politike všeobecne. Beblavý sa takisto vyjadril, že je potrebné vymeniť súčasného premiéra Roberta Fica, inak sa Slovensko nepohne dopredu.

    Bývalý sieťar Beblavý komentoval aj prezidenta Andreja Kisku, o ktorom sa vyjadril viac než pochvalne.

    „V prípade vstupu prezidenta Kisku do straníckej politiky by sme sa uchádzali o spoluprácu s ním. Bol by naším nespochybniteľným lídrom, pretože zdieľame rovnaké hodnoty,“ povedal v spomenutom rozhovore.

    Takto sa Beblavý bude spoliehať na známych spolupracovníkov, ako je Simona Petrík, prípadne bývalý člen SaS Jozef Mihál. Kto však bude lídrom, respektíve predsedom strany, nekonkretizoval. „S Jozefom Mihálom sme sa zhodli, že nikto z nás si nedáva podmienku, aby sme si dopredu rozdelili funkcie. Samozrejme, ako človek, ktorý to pomáha organizovať, by som sa na fungovaní strany chcel podieľať. Akú to bude mať konkrétnu podobu, dnes neriešim,“ dodal Beblavý.

    Poslancov mediálne známy chladný vzťah k župám, respektíve župným voľbám vôbec, sa prejaví aj v praxi – ani ako politická iniciatíva sa týchto volieb nezúčastnia.

    Naopak, s ľuďmi zo strany Progresívne Slovensko okolo podnikateľov Michala Trubana a Ivana Štefunka bude Beblavého skupina aktívne spolupracovať. „Sú naším najbližším spojencom,“ vraví otvorene Beblavý.

    V závere interview bol Beblavý vyzvaný aj na poodhalenie zdrojov financovania plánovanej strany, pričom vylúčil, že by za projektom stál jeden zo zakladateľov spoločnosti ESET.

    „Anton Zajac podporuje svojou autoritou a asi aj finančne všetky projekty, ktoré vníma ako zmysluplne prispievajúce k tomu, čo sa na Slovensku dnes deje. Viackrát mi povedal, že dôveruje našej integrite a tiež je ochotný nás podporiť svojím menom. Nie je ale žiadnym naším pokladníkom alebo osobou, ktorá nás financuje. Žiadne sumy ani nič podobné sme spoločne neriešili,“ ukončil akékoľvek špekulácie na túto tému Beblavý. 

    - Reklama -