Beblavý pre PL: Lipšic by roky nemal morálnu autoritu. So zoznamom čiernej listiny je to takto

    0
    Miroslav Beblavý (Autor: Reprofoto Facebook: Miroslav Beblavý pracuje pre vás a stráži vaše peniaze)

    V našom rozhovore počas prázdnin ste povedali, že na jeseň sa chystáte aktualizovať zoznam čiernej listiny, ktorú ste vytvorili, lebo sa objavujú stále nové mena. V akom štádiu sa vec nachádza? (Ak ste ju aktualizovali, priblížte, prosím, o koho ide a s akými kauzami sa jeho meno spája).

    Aktualizáciu zverejníme, keď to bude mať vzhľadom na väčší počet nových mien zmysel.

    V minulosti ste spomenuli, že Peter Čižnár, šéf JAVYS-u, ktorého meno figuruje na čiernej listine, podal na vás trestné oznámenie. Rovnako ste spomenuli jednu z firiem tety Anky. Ako vyzerá situácia teraz? Pohlo sa to niekam?

    To je otázka pre políciu, ja žiadne ďalšie informácie nemám, ani sa tým veľmi nezaoberám.

    Čo je v rámci práce vaša aktuálna priorita?

    To, čo stále – hájiť záujmy bežného pracujúceho človeka, na ktorého do veľkej miery zabúda vláda aj opozícia.

    Ako hodnotíte rozhodnutie Daniela Lipšica zložiť poslanecký mandát?

    Ako správne. Keďže ešte nepokročilo vyšetrovanie, nevieme, čo sa presne stalo, ale je zrejmé, že najbližšie mesiace, možno aj roky by pán Lipšic nemal čas ani morálnu autoritu potrebnú na to, aby mohol naplno vykonávať svoju prácu.

    Mali by si z pána Lipšica zobrať príklad aj iní politici?

    Ak sa ocitnú v podobnej situácii, tak určite.

    Lipšicovmu spolupracovníkovi Igorovi Matovičovi ste dokonca venovali celý blog, kde vysvetľujete, že je tu ešte príležitosť, ako by z tejto prekérnej situácie, v ktorej sa ocitol, mohol vykorčuľovať iba s pokutou ako prvýkrát. Myslíte si, že vaše rady poslúchne?

    To je naozaj otázka na Igora Matoviča. Rovnaké rady mu však nezávisle na mne dal aj Richard Sulík, takže asi na nich niečo bude.

    Rady, ktoré dal Miroslav Beblavý Igorovi Matovičovi si môžete prečítať TU.

    Vaše vyjadrenia na adresu Igora Matoviča v uplynulom čase zdieľajú na svojej facebookovej fanúšikovskej stránke NIE SME OVCE ľudskoprávni aktivisti z IĽP, ktorí intenzívne už nejaký čas prezentujú odlišný názor ako šéf Obyčajných ľudí. Rovnako ich na svojom facebookovom profile zdieľa aj Peter Weisenbacher. Je to náhoda alebo ste s nimi v kontakte?

    Nie som s nimi v kontakte.

    Poznáte sa s pani Krempaskou a pánom Weisenbacherom osobne? Ste priatelia? Zdieľate rovnaký názor, že všetci politici sú rovnakí?

    Nepoznám sa s nimi, ale, samozrejme, poznám ich aktivity. Ak taký názor majú, tak sa mýlia.

    Aký je váš názor na útok na pani Krempaskú? Myslíte si, že ju zbil účastník, vyhecovaný Igorom Matovičom z protestu, ako tvrdí ona? Alebo je za tým niekto iný?

    To naozaj netuším. Je hrozné a odsúdeniahodné, ak kohokoľvek zbijú za jeho verejné aktivity bez ohľadu na to, či s nimi súhlasíte, alebo nie.

    - Reklama -