Beblavý ako nočná mora košickej nemocnice? Najnovšie upozornil na toto

    0
    Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach (Autor: Facebook)

    Zistili sme však, že v tej istej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice je námestníkom riaditeľa pre ekonomický úsek Roman Švarc, ktorý bol nadriadeným Mareka Križáneka. Roman Švarc v minulosti ale taktiež pôsobil v spomenutej nebankovej spoločnosti AGW spolu s Matúšom Gregom a Marekom Križánekom.

    Roman Švarc zastával funkciu predsedu dozornej rady v spoločnosti AGW a.s., a teda bol zodpovedný za kontrolu činnosti spomenutej nebankovej spoločnosti, ktorá preukázateľne poškodila vyše 26 700 klientov. Podľa informácií z médií “AGW však fungovala na princípe takzvanej pyramídovej hry, keď sa výnosy bez tvorby skutočného zisku až do krachu vyplácali z vkladov ďalších sporiteľov. Poškodiť mal 26 742 klientov, ktorým spôsobil škodu takmer 2,5 mld. Sk (82 984 797 €).”

    Preto sa obraciame na ministra zdravotníctva Tomáša Druckera s poslankyňou Cigánikovou opäť so žiadosťou, aby zabezpečil nápravu. Nie je predsa možné, aby za podvody rovnako spoluzodpovedný človek zastával ešte oveľa významnejšiu funkciu v jednej z najväčších slovenských nemocníc.

    - Reklama -