Barcelona smúti za obeťami útoku. Bulvár Las Ramblas opäť sprístupnili

    0
    Španieli sa spamätávajú z úderu teroristov. (Autor: TASR)

    Ľudia sa po útoku snažia aspoň sčasti vrátiť k normalite, píše agentúra DPA. Na bulvári Las Ramblas, kde vo štvrtok večer útočník s dodávkou zabil najmenej 13 ľudí, dnes znova otvorili prvé stánky, informovala stanica TV3.

    Polícia centrum Barcelony po útoku uzavrela. Dnes ráno povolili tamojším obyvateľom a turistom prejsť cez policajné pásky, začali sa tak pomaly vracať do svojich domovov a hotelov. Centrum mesta však zostáva pod prísnym dohľadom, všíma si agentúra AP.

    Polícia uviedla, že zhromaždenie s minútou ticha budú sprevádzať bezpečnostné kontroly. Ľudia tam môžu prísť len pešo a nesmú mať so sebou ruksaky ani veľké tašky. Kontroly budú prebiehať po celom zmienenom námestí.

    Verejná doprava funguje v Barcelone podľa katalánskych pohotovostných zložiek v prevažnej časti opäť bez obmedzení, uzavreté sú len tri stanice okolo ulice Las Ramblas. Polícia, civilná ochrana a Červený kríž zriadili na letisku dve miestnosti, kde sa môžu postarať o príbuzných obetí.

    V nemocniciach bolo dnes ráno naďalej viac ako 100 zranených pri útoku, oznámili katalánske záchranné služby. Hospitalizovaní sú v celkovo 15 zdravotníckych zariadeniach.

    - Reklama -