Baránek si ťuká na čelo: Opoziční politici zdegenerovali protesty. Sú to hlupáci, tvrdí

    0
    Na demonštrácii rečnil aj Igor Matovič (Autor: Dominika Urbánková)

    V protestoch, ktoré organizujú opozičné strany SaS a Obyčajní ľudia, sa politici spájajú s hlasom ulice a spoločne sa dožadujú odvolania ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ako aj vysťahovania sa premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica z bytového komplexu, pred ktorým sa protesty konajú a v ktorom premiér býva, konkrétne v byte, ktorý si prenajíma od kontroverzného podnikateľa Ladislava Bašternáka. Ten je spojovacou časťou medzi viacerými smeráckymi elitami, okrem Fica a Kaliňáka sa špekuluje už aj o podpredsedovi parlamentu Martinovi Glváčovi.

    Opozičníci protesty rozšírili. Zatiaľ čo prvé dva sa konali iba v hlavnom meste s pochodom z Námestia SNP a Námestia slobody, tretí protest sa simultánne konal aj v metropole východu Košiciach, štvrtý protest bol okrem Bratislavy zároveň aj v Žiline a posledný piaty sa konal aj v Nitre pred Divadlom Andreja Bagara. Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič sa pre Plus 1 D vyjadril: „Bol by to hriech, ak by sme protesty zrušili. Budeme každý týždeň pokračovať aj pred bytovým komplexom Bonaparte.“ Plus sa organizátori snažia zapojiť všetky krajské mestá na Slovensku.

    Ku krokom a konaniu opozičných strán sa vyjadril aj politický analytik Ján Baránek, ten si iba nechápavo ťuká na čelo. „Niektorí opoziční politici zdegenerovali politické protesty na ľudové veselice, a tým dosiahli pravý opak,“ myslí si a ďalej približuje, že tým dosiahli pravý opak toho, čo chceli, pretože ľudia tam budú chodiť na guláš a kapely, a nie pre korupciu či niečo vážne. Podľa jeho názoru, keď videli, že chodí stále menej ľudí, mali s protestmi počas leta skončiť. „Oni v podstate vládnej koalícii a Smeru nemohli nič lepšie urobiť ako to, že to takto hlúpo presmerovali,“ vyjadril sa a dodal, „sú to hlupáci.“

    - Reklama -