Auto narazilo pri Paríži do vojakov hliadkujúcich v uliciach. Hlásia zranených

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Incident sa odohral dnes ráno v meste Levallois-Perret ležiacom v metropolitnej oblasti Paríža, keď členovia vojenskej hliadky vychádzali z kasární na námestí Place de Verdun. 

    Ako spresnila rozhlasová stanica Europe 1, pri náraze auta utrpeli zranenia šiesti vojaci. Štyria z nich boli zranení ľahko, stav dvoch si vyžiadal ich prevoz do vojenskej nemocnice v Clamarte.

    Náraz autom do skupiny vojakov bol zámerným útokom, tvrdí polícia

    Vodič auta, ktoré dnes na predmestí Paríža narazilo do skupiny vojakov, konal zámerne. Podľa agentúry AP to dnes uviedol hovorca francúzskej polície s tým, že motív tohto činu je nejasný.

    Dnešný incident v meste Levallois-Perret, ležiacom severozápadne od Paríža, si vyžiadal zranenia šiestich vojakov. Zranenia dvoch z nich sú vážnejšie a vyžiadali si prevoz do vojenskej nemocnice v Clamarte pri Paríži.    

    Žiadne pochybnosti o zámernosti činu nemá ani starosta mesta Patrick Balkany, ktorý ďalší útok na francúzske bezpečnostné zložky ostro odsúdil.

    Nemenovaní predstavitelia francúzskej polície podľa AP informovali, že útok spáchal zatiaľ neznámy muž, ktorý do vojakov narazil tmavým autom značky BMW. 

    Podľa záznamov z bezpečnostnej kamery bolo auto zaparkované v blízkosti budovy na námestí Place du Verdun slúžiacej vojakom ako kasárne. 

    Očití svedkovia pre políciu uviedli, že vodič zrejme vyčkával v slepej uličke ústiacej na námestie, kým nejakí vojaci vyjdú z budovy a potom autom vrazil do 16-člennej skupiny, ktorá išla hliadkovať. 

    Podľa Balkanyho vodič po svojom čine pridal plyn a ušiel. Polícia po ňom i po aute vyhlásila pátranie.

    K dnešnému incidentu došlo len štyri dni po tom, ako sa tínedžer s psychickými problémami pokúsil nožom zaútočiť na hliadku v blízkosti Eiffelovej veže v Paríži.

    Hliadkovanie vojakov v uliciach francúzskych miest a okolí dôležitých objektov s kódovým názvom Operácia Sentinelle sa začalo v roku 2015, keď Francúzsko zažilo sériu útokov spáchaných islamistami.

    - Reklama -