Antiislamisti spojili sily. Chystá sa celoeurópska demonštrácia. Bude aj v Bratislave

    0
    Protest proti islamizácii Európy a imperializmu USA v Bratislave (Autor: Peter Števkov)

    Nemeckému antiislamistickému hnutiu Pegida (Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu) za posledný rok striedavo rástla a klesala popularita. Po masových sexuálnych útokoch na ženy v Kolíne je však na vzostupe, pričom slúži aj ako inšpirácia pre podobné hnutia a strany v ďalších európskych krajinách.

    ParlamentnéListy.sk ešte začiatkom decembra písali o spájaní síl antiislamistov, ktorí plánujú usporiadanie celoeurópskej demonštrácie proti islamizácii. V čase zverejnenia článku však bolo o plánovanej demonštrácii iba málo dostupných informácií. Denník Sme však teraz informoval, že v sobotu sa štrnásť proiimigračných hnutí stretlo v Roztokách pri Prahe, aby podpísali memorandum o spolupráci. V štrnástich európskych metropolách chcú medzinárodný protest organizovať začiatkom februára.

    Stretnutie zorganizovala česká ultrapravicová strana Úsvit-Národní koalice spolu s Blokom proti islamu. Na Slovensku chce demonštráciu organizovať strana Odvaha – Veľká národná a proruská koalícia. Českí organizátori očakávajú na demonštrácii tisíce ľudí.

    - Reklama -