Ameriku nemožno zastrašiť, povedal Trump na výročie útokov z 11. septembra a sľúbil porážku terorizmu

    0
    Americký prezident Donald Trump a jeno manželka Melania Trumpová (Autor: TASR)

    “Teroristi, ktorí na nás zaútočili, si mysleli, že v nás vzbudia strach a oslabia nášho ducha, ale Ameriku nemožno zastrašiť. Tí, ktorí sa o to pokúsia, sa čoskoro ocitnú na zozname porazených nepriateľov, ktorí si dovolili otestovať našu odvahu,” povedal Trump na ceremónii v Pentagóne.

    Podľa Trumpa sa 11. septembra 2001 zmenil nielen svet, ale “my všetci”. Zároveň vzdal hold takmer 7000 americkým vojakom, ktorí zahynuli v boji proti terorizmu za posledných 16 rokov.

    Ešte pred spomienkovou ceremóniou v Pentagóne si Trump uctil obete útokov minútou ticha v Bielom dome, informovala agentúra DPA.

    Podľa agentúry AP sa dnešné spomienkové podujatia začali minútou ticha a následne vyzváňaním zvonov o 8.46 h miestneho času. Práve v tomto čase pred 16 rokmi vrazilo teroristami pilotované lietadlo do severnej veže Svetového obchodného centra (WTC). Ďalšie zvony sa rozozvučali v rovnakom čase, v akom 11. septembra 2001 vrazilo do južnej veže WTC druhé lietadlo, tretie do Pentagónu a v akom sa štvrtý stroj zrútil do poľa neďaleko pensylvánskeho Shanksvillu.

    Príbuzní obetí prečítali mená takmer 3000 ľudí, ktorí pri útokoch prišli o život.

    - Reklama -