Americká CIA pomohla ruskej tajnej službe zmariť útoky v Petrohrade

    0
    Prezidenti Ruska a USA, Vladimir Putin a Donald Trump počas stretnutia na okraj summitu G20 v Hamburgu (Autor: TASR)

    Ruský prezident Vladimir Putin telefonoval v tejto súvislosti americkému kolegovi Donaldovi Trumpovi a poďakoval sa mu za spoluprácu. Teroristov, ktorí plánovali útoky v Petrohrade zadržala podľa neho ruská polícia vďaka informácií, ktoré jej poskytla americká CIA.

    Informácie získané od CIA boli dostatočne adekvátne, aby viedli k dolapeniu a zadržaniu podozrivých osôb, ktoré plánovali útoky v Kazanskej katedrále a na ďalších miestach v meste, povedal v nedeľu Putin Trumpovi v telefonáte.

    Putin sa ďalej zaviazal, že ruská strana bude varovať americké úrady, pokiaľ sa dostane k podobným informáciám o hroziacom útoku v USA, uviedla agentúra Interfax.

    Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) zverejnila v piatok vyhlásenie, podľa ktorého zadržala sedem členov bunky podporovateľov džihádistickej skupiny Islamský štát (IS) a zhabala značné množstvo výbušnín, zbraní a literatúry s extrémistickým obsahom, dodala agentúra AP.

    Bunka plánovala počas tohto víkendu zrealizovať samovražedné útoky na ciele v meste a zabiť obyvateľstvo, uviedla vo vyhlásení FSB.

    - Reklama -