Američania v Sýrii uzavreli tajnú dohodu s vodcami Islamského štátu, hovorí vplyvný generálplukovník z Ruska

    0
    Ilustračná fotografia - ISIS (Autor: ReproFoto: youtube)

    “Namiesto toho, aby zlikvidovala teroristov vinných zo zabitia stoviek a tisícov sýrskych civilistov, koalícia vedená USA spolu so Sýrskymi demokratickými silami, ktoré kontroluje, uzavrela tajnú dohodu s vodcami IS, ktorí sa bez boja vzdali dobytých dedín a mieria do provincií, kde sú aktívne sýrske vládne sily,” citovala Surovikina agentúra TASS.

    Generálplukovník taktiež povedal, že letectvo koalície pod vedením USA sťažuje sýrskym vládnym silám boj proti teroristom. V juhosýrskej provincii Suvajdá si podľa neho vládne sily výrazne upevnili svoje pozície.

    “Avšak v priebehu svojej ofenzívy vládne jednotky čelili protiakcii zo strany letectva medzinárodnej koalície pod vedením USA. Američania úplne bezdôvodne predložili sýrskej armáde ultimatívne požiadavky, aby sa nepribližovala k pozíciám takzvanej Novej sýrskej armády. Svoje konanie motivujú absurdnými tvrdeniami, že vládne sily predstavujú hrozbu pre americké základne a tábory určené na výcvik opozičných bojovníkov na juhu Sýrie,” dodal Surovikin.

    - Reklama -