Alláhu akbar. Zničený kostol, posprejovaný svätec. Európa zažila víkend „kultúrneho obohatenia“

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Portál Fria Tider informuje, že muž sa v nedeľu vlámal do Kostola svätého Pavla v meste Malmö, v ktorom porozbíjal okná. Polícia dostala o prebiehajúcom čine hlásenie o tretej v noci. Len čo sa muži zákona objavili na mieste, vandal ich napadol palicou. Policajti preto pri jeho zadržaní museli použiť sebaobranný sprej.

    „Polícia má podozrenie, že muž na kostol zaútočil, pretože ide o symbol kresťanskej viery,“ píše sa v policajnej správe s tým, že podľa niektorých svedectiev muž počas svojho besnenia kričal „Alláhu akbar“. Švédska polícia ďalej informovala, že incident vyšetruje ako zločin z nenávisti.

    Blonďavé dievča sa bude cítiť ohrozené

    Malmö je známe ako ukážkový prípad neúspechu multikulturalizmu. Moslimská populácia v krajine prudko rastie, pričom mesto je sužované islamistickým radikalizmom a vysokou kriminalitou. O situácii v Malmö v minulosti Parlamentným Listom povedal viac v meste žijúci švédsky politik zo strany Švédski demokrati Nima Gholam Ali Pour. „Situácia je skutočne zlá a stále sa zhoršuje. Treba sa pýtať, kto do týchto zón vlastne nesmie chodiť. Blonďavé dievča sa bude v určitých štvrtiach v Malmö samo cítiť ohrozené, ale zahalené moslimské dievča môže byť, naopak, v pohode. Bohužiaľ, na túto tému neexistujú žiadne výskumy a konkrétne čísla. Mestská rada ovládaná zelenými a sociálnymi demokratmi odmieta nejaké výskumy na túto tému vôbec zadávať,“ rozhovoril sa Ali Pour s tým, že veľmi utrpela aj pôvodná židovská populácia. „Polovica židov Malmö za posledných dvadsať rokov opustila a ak sa nepostavíme moslimskému antisemitizmu, odíde aj zvyšok,“ dodal.

    Podobným spôsobom život v meste pre PL komentovala aj švédska novinárka Ingrid Carlqvistová, ktorá sa z Malmö radšej odsťahovala. „Z tretieho najväčšieho mesta vo Švédsku sa stalo strašné miesto, kde budú moslimovia onedlho väčšinovou časťou obyvateľstva a nastane rozklad,“ vyjadrila sa.

    Svätec s Alláhu akbar

    Švédsko nebolo jedinou krajinou, kde kresťanské pamiatky cez víkend čelili útokom. V talianskej Bologni bola v sobotu večer zvandalizovaná socha svätého Petrónia, ktorý je patrónom mesta. Neznámy páchateľ ju posprejoval nápisom Alláhu akbar. Polícia sa teraz vandala snaží identifikovať na základe záberov z bezpečnostných kamier.

    - Reklama -