Ako v Hlave 22. Lipšic si vzal na mušku Kaliňáka a jeho ľudí

    0
    Robert Kaliňák, vicecepremiér a minister vnútra (Autor: Jozef Hübel)

    Toto sa mu veru nepozdáva. Poslanec Daniel Lipšic poukazuje vo svojom najnovšom príspevku na sociálnej sieti na dvojaký meter v našej prokuratúre.

    Vo svojom relatívne obsiahlom statuse spomína osoby prokurátorov Palovičovcov (otec, syn), ktorí sú podľa neho i majetkovo previazaní s osobou kontroverzného podnikateľa Ladislava Bašternáka. “Keď sme odhalili majetkové prepojenia prokurátora Paloviča mladšieho na podnikateľa Bašternáka, ako aj jeho luxusný apartmán na Floride, dostal maximálnu 30-dňovú lehotu na vysvetlenie. Dodnes nie je trestne ani disciplinárne stíhaný,” uvádza Lipšic.

    Do kontrastu s Palovičovcami dáva exminister spravodlivosti prípad prokurátora Vasiľa Špirka, ktorý dozoroval preverovanie kauzy B. A. Haus. A v súčasnosti čelí obvineniam zo strany polície.

    „Prokurátor Špirko totiž pracoval na daňových podvodoch, ktoré mohli smerovať k špičkám Smeru. Jeho obvinenie je založené najmä na výpovedi odsúdeného daňového podvodníka Vargu. Tak trochu to pripomína stíhanie bývalého krajského prokurátora z Nitry Mamráka, ktorý bol tiež obvinený z korupcie na základe výpovede kriminálnika a zvukovej nahrávky, kde znalecké dokazovanie následne preukázalo, že hlas prokurátora Mamráka nahral niekto celkom iný,“ píše okrem iného Lipšic v spomínanom statuse.

    Zdroj: Facebook/Daniel Lipšic

    Ako ďalej uvádza bývalý minister vnútra, respektíve minister spravodlivosti: „Stav, keď možu podriadení ministra Kaliňáka obviniť a teda odstaviť prokurátora, ktorý vyšetruje kauzu, kde je podozrivý minister Kaliňák, pripomína Hlavu 22. Tento stav je pre slušný štát neprípustný.“

    Ako na záver Lipšic dodáva, otázok a podozrení je v kauze príliš veľa, preto bude zvolaný mimoriadny bezpečnostný výbor.

    - Reklama -